Peste 800 de angajați ai structurilor teritoriale ale M.A.I. din județul Bacău vor fi angrenați în misiuni, pentru buna desfăşurare a procesului electoral.

Obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestori misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor evenimente negative precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii.

Peste 230 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, în această perioadă.

De asemenea, dintre cele 634 de secţii de votare constituite la nivelul judetului Bacău, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău vor asigura măsuri de pază şi protecţie la 322 de secţii. Jandarmii Inspectoratului Județean de Jandarmi Bacău vor asigura măsurile de pază și protecție la 206 secții de votare, lucrătorii Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență vor fi prezenți la 83 de secții, iar celelalte secții vor fi asigurate de polițiști de frontieră și din cadrul altor structuri teritoriale ale M.A.I.

Totodată, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, vor acţiona, conform competenţelor 104 echipe operative, dintre care 94 formate din polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bacău și 10 echipe formate din jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bacău.

De asemenea, 174 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și cadre I.J.S.U, sunt constituiți în rezerve de intervenție, pregătiți să acţioneze dacă situaţia operativă o va impune.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ