19 aprilie 2024
Actualitate„Alături de copiii din sate”

„Alături de copiii din sate”

Sute de copii sărmani din satele comunelor Stănișești, Dealu Morii, Răchitoasa și Motoșeni au beneficiat de sprijinul voluntarilor Fundației de Sprijin Comunitar în cadrul unui generos proiect demarat la începutul lunii trecute. Beneficiarii sunt copii care au fost privați de suport educațional, social sau emoțional pe durata stării de urgență și alertă induse de pandemia Covid19.

Astfel, în cadrul unei caravane itinerante, voluntarii FSC s-au aflat câte o săptămâna în fiecare comună, timp în care au abordat diverse teme de maxim interes în contextul actual, și anume sănătate, protecția în fața bolilor, utilizarea în siguranță a internetului și mijloacelor de comunicare on-line, școala de acasă, egalitatea de gen etc.

„Activitățile au fost susținute zilnic de 30 de voluntari FSC, împreună cu alți 30 de bursieri FSC (tineri din fiecare comunitate vizată), fiecare zi având în program 4 ateliere a câte o oră fiecare cu participarea a maxim 40 de copii, pentru respectarea normelor de igiena si distanțare socială”, au transmis reprezentanții fundației. Mai mult, activitățile au fost abordate în mod creativ, interactiv, prin elemente de joc, prin folosirea artelor (muzică, creație, dans) și a mișcării în aer liber. Principalul obiectiv a fost acela de a-i învăța cum să utilizeze platformele folosite in sistemul de învățământ online.



În acest sens, au fost create 200 de conturi pentru ca acești copii să aibă acces la instrumentele de învațare on-line pe care este foarte posibil să fie nevoiți să le folosească intensiv în următorul an școlar. Proiectul se află încă în desfășurare, urmând a se încheia după prima săptămână a lunii noiembrie. Deja în primele săptămâni, 8 sate din 4 comune ale județului au fost deja vizitate de caravana voluntarilor și aproape 300 de copii au beneficiat de activități educaționale și recreative.

Pentru voluntarii și bursierii FSC implicați în Caravană, proiectul va continua prin participarea la o tabără în cadrul căreia vor concepe și pune în scenă o piesă de teatru bazată pe o poveste reală a unei victime a traficului de persoane.

Ulterior, această piesă va fi înregistrată și promovată prin intermediul diverselor canale media online, cu scopul de a preveni traficul de persoane din mediul rural. Valoarea totală a proiectului este de 48.837 lei, din care 42.000 lei cofinanțare oferită de Consiliul Județean Bacău.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri