Familiile beneficiare de ajutor social si de alocatie de sustinere se vor bucura de bani mai multi, pentru compensarea cresterii pretului la gazele naturale, abia de luna viitoare. “Majorarea cuantumului celor doua prestatii sociale, corespunzator cresterii pretului la gaze, se aplica, intr-adevar, din luna iulie, dar familiile indreptatite vor primi bani mai multi incepând din august. Si aceasta deoarece ambele prestatii sociale se acorda in luna urmatoare pentru cea anterioara”, ne-a spus Cristina Ciobanu, directorul Agentiei Judetene de Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) Bacau. Amintim ca la inceputul lunii mai Guvernul României a hotarât ca ajutoarele sociale sa fie majorate cu 8,5 la suta, incepând cu drepturile aferente lunii iulie 2013, si cu 4,5 la suta, din ianuarie 2014. Din judetul Bacau, in prezent, 7.500 familii primesc ajutor social, care se situeaza intre 125 lei si 462 lei. Dar si alocatia de sustinere familiala va fi indexata cu 30 la suta, odata cu plata drepturilor cuvenite pe luna iulie 2013. Totodata, limita de venit net pâna la care se acorda alocatia de sustinere familiala a fost majorata de la 370 lei pe fiecare membru de familie la 530 lei. In momentul de fata din judetul Bacau iau lunar alocatie de sustinere nu mai putin de 16.600 familii. Cele care au un venit net de pâna in 200 lei beneficiaza de 30, 60, 90 sau 120 lei, in functie de câti copii au. Familiile cu venituri nete de 201 lei-370 lei iau 25, 50, 75 sau 100 lei. Cele monoparentale beneficiaza de o alocatie cuprinsa intre 45 si 200 lei. Asadar, celor 16.600 de familii care primesc acum alocatii de sustinere li se vor adauga multe alte mii care au un venit net pe fiecare membru component cuprins intre 370 lei si 530 lei. Ele urmeaza sa primeasca aceeasi alocatie de sustinere ca si familiile care au un venit de 201 lei pâna la 370 lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Domnilor este foarte bine sa fii trintor in Romania,beneficiez de toate conditiile unui trai indestulator fara sa misti un deget. Ai ajutor social? Ai !!! Ai alocatie de sustinere ? Ai !!!! Ai ajutor de incalzire pe timp de iarna ? Ai !!! Ai ajutor suplimentar pentru gaze ? Ai !!! Iti mai da Primaria si un abonament pentru transportul in comun gratis ? Iti da !!!! Atunci pentru ce sa te mai sufoci cu munca ? Trai neneaca pe bani prostilor care muncesc zi lumina. Noi cu munca , ei cu grija fata de cresterea natalitati. O tara bolnava de lene cronica intretinuta cu mare atentie pentru viitoarele alegeri de catre o clasa politica si o gloata de guvernanti nocivi si daunatori.

LĂSAȚI UN MESAJ