23 februarie 2024
EvenimentAjutor de stat pentru crescătorii de bovine de carne și bubaline în...

Ajutor de stat pentru crescătorii de bovine de carne și bubaline în contextul crizei din Ucraina

Potențialii beneficiari ai schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor au termen până la 21 martie 2024 pentru a depune cereri.

Conform informațiilor oferite de APIA, valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat este de 79,427 milioane lei, echivalentul a 16,1 milioane euro, finanțare asigurată de la bugetul de stat prin intermediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pentru anul 2024.

Beneficiarii pot primi un ajutor de stat în valoare de 100 euro per cap bovină de carne sau bubalină. Cererile și documentele justificative trebuie depuse sau transmise la Centrele județene/locale ale APIA, respectiv la Municipiul București. De asemenea, solicitantul trebuie să furnizeze o declarație pe propria răspundere că nu se află în proces de reorganizare, lichidare sau faliment, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1 punctul III din ordonanța de urgență.Această schemă de ajutor vine în sprijinul crescătorilor din sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor, oferindu-le un suport financiar într-un moment dificil din perspectiva contextului geopolitic actual.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri