Consiliul Local a respins, in sedinta ordinara de joi, un plan urbanistic de detaliu pentru construirea unui bloc de locuinte pe Aleea Parcului, pe un teren particular. Blocajul a fost initiat de locatarii din zona, care au facut scandal atunci când au realizat ca pe un teren considerat de ei zona verde urma sa apara ditamai constructia, despre care au spus ca le-ar fi obturat lumina naturala. La sfârsitul lunii iulie 2015 a avut loc si o dezbatere publica privind oportunitatea constructiei, caz relatat pe larg in Desteptarea la momentul respectiv. Hotarârea de joi va fi comunicata si proprietarului. Blocarea proiectului este inca un caz dintre cele in care un grup de cetateni ai Bacaului s-au opus cu succes unor proiecte controversate.

In aceeasi sedinta de consiliu au fost aprobate modificari ale bugetului local, prin introducerea in acte a banilor virati de la autoritatile centrale pentru studiile in vederea consolidarii blocurilor cu risc seismic din Bacau (251.000 lei) sau pentru izolarea unor blocuri (388.000 lei). Consilierii au aprobat si acodarea unor diplome de onoare si plata unui premiu de 500 de lei cuplurilor de bacauani care au implinit 50 de ani de casatorie. Viceprimarul Radu Ababei a adaugat un amendament la acest proiect, care prevede alocarea sumei de 10.000 de lei pentru organizarea unui cadru special in care sa fie acordate premiile amintite.

Propunerea a primit un raspuns din partea consilierului Gheorghe Huluta, care a intrebat de ce ar fi nevoie de alocarea unei asemenea sume si unei asemenea festivitati, din moment ce nu s-a mai facut niciodata asa ceva. Cu toata opozitia sa si a altor patru consilieri, amendamentul a fost aprobat cu votul majoritatii. De altfel, Huluta a acuzat ca 80% dintre problemele dezbatute in sedinta de joi au avut caracter electoral. Multe puncte de pe ordinea de zi au vizat asocieri ale municipalitatii cu diversi organizatori de spectacole cultural-sportive, carora le va pune la dispozitie spatii publice pentru tot felul de manifestari, despre care Desteptarea va scrie la momentul oportun.

PUBLICITATE

A fost aprobata si lista nominala cu persoanele si familiile care vor primi repartitie in locuintele sociale situate pe strada Henri Coanda nr.9, precum si lista nominala cu persoanele si familiile care vor primi repartitii pentru alte locuinte sociale din fondul locativ al Primariei.
Sedinta de joi a actualului Consiliu Local, care mai are, probabil, o singura sedinta ordinara pâna la expirarea mandatului, a mers „la foc automat”, iar atmosfera generala a fost ca una dinaintea unei vacante.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ