Intr-un razboi, prima victima este intotdeauna adevarul.

De aceea, la fata locului merg, pentru a relata, jurnalistii. Si de aceea jurnalistii sunt principalii vizati de armele celor care nu vor ca adevarul sa fie spus.

Conflictul din Ucraina nu face exceptie. Pe lânga combatanti si civili mor si jurnalisti. Unii sunt rapiti de trupele paramilitare ale regimului de la Kiev. Un regim despre care ni se spune ca ar fi “pro-european”, dar care are in solda formatiuni inarmate formate din membri ai unor partide extremiste. Acesti au rapit si batut ziaristi.

PUBLICITATE

Alti ziaristi au fost ucisi de tirul armatei ucrainene, o armata tot mai vulnerabila pe zi ce trece.

Aceste fapte sunt trecute sub tacere de presa occidentala si de cea româneasca. O presa care acuza ziaristii rusi ca fac jocul Moscovei dar care, prin ascunderea informatiilor face acelasi lucru: manipuleaza. Pentru ca daca presa occidentala ar relata ceea ce se intâmpla in Ucraina, guvernul de la Kiev ar avea mari probleme de credibilitate.

Asa ca la televizoarele din Occident nu se vor vedea copiii ucisi de bombardamentele trupelor guvernamentale, nu se vad sutele de victime civile, cladirile distruse de tirurile de artilerie si bombardamentele aeriene.

Nu se vad soldatii ucraineni mitraliati din greseala de propriile elicoptere, nu se vede cum, pentru a nu plati compensatii familiilor militarilor ucisi, Kievul recurge la tertipuri.

Nu se vad demonstratiile din Cernauti in care familiile soldatilor cer autoritatilor sa nu le mai trimita copiii pe front.

Occidentul vede doar problema gazelor naturale. SUA se lupta sa scoata Rusia de pe piata si sa vânda gazul de sist produs in America sau in România si Polonia. Germania vede doar marea piata a Ucrainei.

Nimeni nu are timp sa vada ca, pâna sa se imparta prada, mor oameni nevinovati.

Iar presa tace pentru ca nu vrea sa deranjeze marile corporatii care au antamat deja resursele.

Insa, adevarul trebuie spus.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ