21 iulie 2024
ActualitateActivitatea continuă în forță în Bacău: Primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu răspunde întrebărilor privind...

Activitatea continuă în forță în Bacău: Primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu răspunde întrebărilor privind șantierele în derulare

Primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu aduce lămuriri referitoare la zvonurile apărute după episodul de viscol din weekend. Contrar speculațiilor, primarul afirmă că nu a semnat nicio ordine de sistare pentru niciunul dintre șantierele aflate în desfășurare.

“Nu am semnat ordine de sistare pentru niciunul dintre șantierele pe care le avem în derulare. Am văzut că s-au ridicat aceste semne de întrebare după episodul de viscol din weekend. Atât vă pot spune: cât încă nu dă înghețul și putem lucra, o vom face,” declară primarul.Unul dintre proiectele de amploare menționate este coridorul de biciclete Centru-Aeroport, unde se desfășoară activități la Pasajul Letea. Fundațiile pentru cele trei parcări de biciclete de-a lungul traseului sunt deja turnate, iar următorul pas constă în montaje. Se anunță finalizarea lucrărilor prin montarea unor bănci și însămânțarea zonelor prevăzute cu verdeață în proiect.

În ceea ce privește managementul traficului, muncitorii sunt mobilizați pentru refaceri de trotuare pe străzile Republicii, Mărășești, Aprodu Purice și Ștefan cel Mare. Dacă condițiile meteorologice vor permite, se planifică asfaltarea în această săptămână a intersecției de la Narcisa, unde încă mai era necesară intervenția. De asemenea, se desfășoară lucrări de montare a stâlpilor de semaforizare începând de la FNC, iar se introduce fibră optică pe Calea Romanului.

Pe strada General Ștefan Gușă, se lucrează intens la pista de biciclete, în timp ce pe Vasile Alecsandri și Oituz, vor fi realizate marcaje pe piste începând de astăzi. Un alt punct important în dezvoltarea infrastructurii municipiului este lucrarea de la Gara, pentru care s-a dat deja comanda de pavele și partea metalică necesară pentru intrările la pasaj.

Lucrările nu se opresc aici, având în vedere că sunt angajați și la stațiile de autobuz proaspăt montate în oraș, dar și în Parcul Cancicov la Coridorul Tineretului. Proiectele aflate în desfășurare includ lucrări la Creșa 3, urmate de cele planificate pentru Parcul de pe Electricienilor.

Primarul subliniază că majoritatea proiectelor au termen de finalizare în luna decembrie și se angajează să depună eforturi alături de constructori pentru a încheia cât mai multe lucrări până la data limită, respectiv 31 decembrie 2023.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri