20 aprilie 2024
ActualitateActiuni de prevenire a consumului de droguri

Actiuni de prevenire a consumului de droguri

În perioada iulie – august 2015, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău desfăşoară activităţi de prevenire a consumului de droguri destinate copiilor şi tinerilor,

La activităţile de informare şi educare cu privire la pericolul consumului de substanţe psihoactive: alcool, tutun, etnobotanice, droguri ilegale – au participat până în prezent aproximativ 221 de copii şi tineri, dintre care 140 aflaţi în Centrul de Agrement Valea Budului şi 81 din mediul rural.

În perioada următoare vor mai fi desfăşurate astfel de activităţi în comunele Corbasca, Coloneşti şi Gura Văii, precum şi în Centrul de Agrement Valea Budului.



În primele 2 trimestre ale anului 2015 la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău au beneficiat de servicii de evaluare şi consiliere un număr 26 de consumatori de droguri şi 18 aparţinători ai acestora.

Pe această cale, adresăm rugămintea tuturor părinţilor, să fie atenţi le posibile semne ale manifestării consumului de substanţe psihoactive – alcool, tutun, droguri ilegale, substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, (etnobotanice) intervenind cu promptitudine în funcţie de fiecare caz în parte. Echipa de specialişti ai Agenţiei Naţionale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău este pregătită pentru a oferi informaţii şi sprijin tuturor persoanelor interesate. (CPECA Bacău – Str Condorilor, Nr. 4, Tel./ Fax 0234.55.15.14)

De asemenea, în această perioadă, Agenţia Naţională Antidrog desfăşoară la nivelul a 4 regiuni din România, printre care şi Regiunea Nord-Est, proiectul „Egalitate pe piaţa muncii! – Proiect pilot pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile”. Proiectul îşi propune să încurajeze angajatorii din diverse domenii de activitate să integreze în echipele profesionale persoane aparţinând grupurilor de etnie romă, celor cu dizabilităţi, tinerilor de peste 18 ani care au părăsit sistemul de protecţie a copilului şi persoanelor dependente sau foste dependente de droguri.

Pentru atingerea acestui obiectiv, proiectul vizează calificarea unui număr de 700 persoane din categoriile vulnerabile. Până în prezent, la nivelul regiunii Nord-Est, prin intermediul Fundaţiei de Sprijin Comunitar (FSC) Bacău – partener în proiect, şi al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, au fost consilitate până în prezent aproximativ 250 de persoane în domeniul ocupării forţei de muncă, fiind calificate un număr de 84 persoane în specailităţile patiser, respectiv cofetar. În prezent alte 56 de persoane aparţinând grupurilor vulnerabile se alfă la cursurile de calificare în specialitatea cofetar.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri