În perioada 20-26 august a.c., poliţiştii din judeţul Bacău au constatat 44 de infracţiuni şi au aplicat 1661 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 485000 de lei, au depistat trei persoane urmărite şi un autovehicul furat.

Activităţile fac parte din acţiunea Blocada, desfăşurată de Poliţia Română, pentru prevenirea faptelor antisociale şi asigurarea unui trafic rutier sigur.

În perioada 20-26 august, la acţiunile desfăşurate în judeţul Bacău au participat, în medie zilnic 130 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi specialişti în arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În cadrul acţiunilor punctuale desfăşurate în această perioadă, poliţiştii au constatat 44 de infracţiuni, dintre care 17 de natură judiciară, 14 la regimul circulaţiei rutiere, una la regimul armelor, muniţiilor şi substanţelor periculoase, restul faptelor vizând alte genuri de infracţiuni. Dintre infracţiunile descoperite, 20 au fost constatate în flagrant delict.

Poliţiştii au depistat trei personae urmărite, care aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

În urma celor 77 de acţiuni punctuale desfăşurate în acestă perioadă, poliţiştii au aplicat 1661 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 485037 de lei, dintre care 208 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, 43 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 1300 la regimul circulaţiei rutiere, iar restul pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative.

Din cele 1300 de sancţiuni contravenţionale applicate participanţilor la traficul rutier, 536 au fost pentru depăşirea limitei legale de viteză.
În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au reţinut 77 de permise de conducere şi au retras 24 de certificate de înmatriculare.

POLIŢIA ROMÂNĂ VĂ RECOMANDĂ:

Înainte de a pleca la drum, verificaţi starea tehnică a autovehiculului.

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Asa da. Ne asteptam la altceva. Gen: au reglat, au prins si au constituit dosare celor care se ocupa cu prostitutia, camatarie, trafic de influenta si persoane etc. Bacaul e plin de interlopi, dar nici un nume si nimic cu ocazia acestei Mari Blocade. I as invita pe stimabilii reprezentanti ai legii sa faca o tura noaptea prin cluburi ca sa isi justifice salariile si grasimea de pe burta. Dar nu e mai usor sa iti pui tartita in masina si sa astepti vanatoarea de prosti, ca doar nu ti-ai propus sa slabesti vreo40kg?

LĂSAȚI UN MESAJ