În perioada 6-12 august a.c., poliţiştii din judeţul Bacău au constatat peste 50 de infracţiuni şi au aplicat 1365 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 350000 de lei şi au confiscate două arme letale, în cadrul acţiunii Blocada, desfăşurate de Poliţia Română, pentru prevenirea faptelor antisociale şi asigurarea unui trafic rutier sigur.

În perioada 6-12 august, la acţiunile desfăşurate în judeţul Bacău au participat, în medie zilnic 135 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi specialişti în arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În cadrul acţiunilor punctuale desfăşurate în această perioadă, poliţiştii au constatat 54 de infracţiuni, dintre care 12 de natură judiciară, 29 la regimul circulaţiei rutiere, trei la regimul armelor, muniţiilor şi substanţelor periculoase, restul faptelor vizând alte genuri de infracţiuni. Dintre infracţiunile descoperite, 36 au fost constatate în flagrant delict.

PUBLICITATE

Poliţiştii au aplicat, în această perioadă 1365 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 361 711 de lei, dintre care 217 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, 59 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 895 la regimul circulaţiei rutiere, iar restul pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative.

Din cele 895 de sancţiuni contravenţionale applicate participanţilor la traficul rutier, 286 au fost pentru depăşirea limitei legale de viteză. În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au reţinut 72 de permise de conducere, 16 pentru alcool şi 13 pentru viteză, şi au retras 21 de certificate de înmatriculare.

POLIŢIA ROMÂNĂ VĂ RECOMANDĂ:

Înainte de a pleca la drum, verificaţi starea tehnică a autovehiculului.

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ