Nu se astepta nimeni ca, odata ajunsi la guvernare, cei de la PSD si PNL sa mute muntii din loc. O mare parte din electorat a ales USL pentru ca se saturase de PDL si de maniera de a-i lua de prosti. Existau, insa, niste asteptari minime: USL sa-si respecte, in mare, promisiunile facute in anumite privinte, sa dea dovada de o aplecare catre nevoile omului si sa incerce sa readuca haturile guvernarii la Bucuresti.

Iata, insa, ca aceste sperante se dovedesc desarte. Baietii veseli, pe care roata norocului i-a pus in fruntea bucatelor, ar face orice ca sa ramâna racordati la conducta cu bani. Inclusiv sa joace asa cum le cânta Basescu, pe care, pâna mai ieri, il dusmaneau de moarte.

Mai grav, insa, este ca USL s-a „sucit” in privinta unor probleme delicate si cu bataie lunga. Cum ar fi gazele de sist, concedierile, reducerile bugetare, taierile de cheltuieli. Si ca, crezându-se eterni la Putere, cei de la PSD, in special, si-au reactivat comportamentul de vechil.

Si au inceput sa-si voteze privilegii, sa puna „jandarii” pe rasculati, sa scuipe seminte in capetele plebei. Semn ca lucrurile stau cât se poate de grav din moment ce, aprobând astazi ceea ce promiteau ieri ca nu vor face, confirma ca deciziile care privesc viitorul tarii nu se iau la Bucuresti. Si ca actualul Guvern nu e decât o alta marioneta.