În data de 27 aprilie 2016, la ora 20.27, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău a fost anunţat, prin sistemul unic de apeluri de urgenţă 112, despre producerea unui accident rutier în care a fost implicat un autotren ce transporta animale. TIR-ul s-a răsturnat în afara părții carosabile (în șanț), în satul Podiș, comuna Mărgineni, pe drumul național DN 2G, la km 14+500.

La locul evenimentului, s-a deplasat garda de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău cu o autospecială de intervenție pentru stingerea incendiilor, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă, încadrate cu 10 pompieri.

Pentru coordonarea acțiunilor de intervenție, la fața locului s-a deplasat și grupa operativă a inspectoratului.
La sosirea forțelor specializate, s-a constatat faptul că, în accident a fost implicat un autotren, aparținând unei societăți private, în interiorul căruia se aflau două persoane de sex masculin. Pompierii militari au deconectat bornele bateriei și au asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor.

PUBLICITATE

În urma accidentului, nu au fost înregistrate victime.

Circulația pe drumul național DN 2G nu a fost blocată, circulându-se pe un singur sens.

Începând cu ora 22.00, au fost desfășurate acțiuni pentru transferarea taurinelor vii în 5 autoutilitare destinate pentru transportul animalelor. Din totalul de 62 taurine, 47 dintre acestea au fost salvate (din care 1 a fugit pe câmp), iar 15 au murit.

În jurul orei 02.50, forțele de intervenție s-au retras. La locul accidentului, au rămas pentru supraveghere reprezentanți ai firmei beneficiare a transportului.

[wonderplugin_gallery id=”518″]

FOTO&VIDEO: Claudiu Popovici


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

  1. Tineret fara experienta in conducerea unor asemenea autovehicule de capacitate mare ! Zilele trecute am avut ocazia sa vad un asemenea specimen care s-a chinuit mai bine de 30 minute sa bage TIR-ul in receptie marfa la Kaufland si inca 30 min sa-l bage cu spatele la rampa de descarcare !

  2. La ce salarii ofera patronii romani, la ce sa te astepti ? Se plang patronii ca nu gasesc soferi cu experienta dar ar vrea sa ii plateasca cu 1500 RON

  3. Tolomac iesti tu mai dan nu realizezi ce inseamna sa transporti marfa vie sau lichid iar pentru bibi auto trenu nu e turism daca nu ai ideie despre ce vorbesti

  4. Draga bibi crezi ,ca daca era unu cu experienta nu i c putea intampla?uite din cauza unora ca tine nu mai lucreaza nimeni fara experieta.pentru ca nu acceptati sa invete si altu..

  5. astia is nebuni la cap unde naiba au bagat atatea animale, au pus viteii unu peste altul si sori caricarii aia care abia au luat permisul conduc ca disperatii prin curbele alea ca strada-Bacau Moinesti ii plina de mortaciunii la fiecare curba

  6. Mai oameni buni comentati si iar comentati dar nu va ganditi ca acesti soferi tineri si fara experienta sunt un pericol si pentru ceilalti participanti la trafic.Credeti ca are importanta ce transporta si cu cat este platit ???

LĂSAȚI UN MESAJ