1 decembrie 2023
ActualitateAcad. prof. dr. Adrian Cotârleț, la patru noi reuniuni științifice medicale

Acad. prof. dr. Adrian Cotârleț, la patru noi reuniuni științifice medicale

Managerul Spitalului Municipal de Urgență Moinești (SMUM), acad. prof. dr. Adrian Cotârleț a început, joi, 21 septembrie, un nou tur de forță prin participarea unor importante și prestigioase manifestări ale științei medicale naționale și internaționale.

Joi, 21 septembrie, la Constanța a început Conferința Națională Științifică de Toamnă a Academiei Oamenilor de Știință din România (AOSR), cu titlul „Știința pentru societate sănătoasă”. „Sunt membru onorific al acestei Academii și sunt prezent la Secțiunea medicală a Conferinței, în care voi prezenta un raport privind Zilele medicale ale Spitalului Municipal de Urgență Moinești – ediția a XVIII-a, care pentru prima dată a beneficiat de înaltul patronaj al acestui forum academic” – ne-a declarat acad. prof. dr. Adrian Cotîrleț.
Tot joi, 21 septembrie, a început al XIV-lea Congres al Asociației Chirurgilor din Republica Moldova, la care va fi reprezentat și SMUM, cu lucrarea „Conversia în colecistita acută acordată laparoscopic”, care prezintă experiența de cinci ani (2018-2022) a acestui spital, în care au fost efectuate 3.576 de colecistectomii laparoscopice.

Cu Președintele AOSR, Acad. Prof. Dr. Adrian-Alexandru Badea

La sfârșitul săptămânii trecute, însă, s-a desfășurat la Paris Congresul anual al Asociației Franceze de Chirurgie, asociație care are 125 de ani. La acest congres, Spitalul Municipal de Urgență Moinești a participat în ultimii zece ani, de fiecare dată cu lucrări acceptate. „Și în acest an – a precizat dr. Adrian Cotârleț – am fost prezenți, cu o lucrare elaborată, alături de mine, de dr. Edi Popa, de dr. Dana Andriescu și de dr. Coșa Raluca privind «Rolul laparoscopiei în chirurgia chistelor hepatice». Lucrarea a fost apreciată, experiența noastră fiind elocventă, cuprinzând o cazuistică destul de complexă”.Iar pe 26 septembrie, la București începe Forumul „Între performanță și supraviețuire în sănătate”, organizat sub egida Ziarului Financiar. Unde managerul SMUM va fi speaker la secțiunea „Spitalele de stat – centre de performanță sau capcane pentru pacienți?”.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri