Cadrele didactice care au minimum un an lucrat la catedra au avut dreptul sa participe la Definitivatul 2016. In sesiunea din acest an, organizata de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Bacau, s-au inscris 315 candidati, pentru a sustine proba scrisa, joi, pe 4 august, iar pentru a fi declarati promovati ei trebuie sa obtina cel putin nota 8 (opt).

Conform Metodologiei de organizare si desfasurare a examenului national de definitivare in invatamânt, candidatii au avut acces in sala de examen inca de la ora 8.00, având asupra lor un act de identitate valabil. Dupa primirea subiectelor (ora 10.00, dupa cum au spus candidatii, care nu au fost lasati sa intre in sala decât cu un bidon de apa), durata de redactare a lucrarilor a fost de patru ore.

„Dintre candidatii validati, s-au prezentat efectiv in examen 279. Asta pentru ca 36 au absentat. In plus, in timpul examenului, 57 dintre ei s-au retras. Sapte au invocat motive medicale, iar restul, motive personale”, a declarat prof. Doina Marinov, purtator de cuvânt la ISJ Bacau. Lucrarile vor fi corectate intr-unul din cele sase centre stabilite de Ministerul Educatiei la nivel national.

Din acest motiv, primele rezultate vor fi afisate tocmai pe 11 august. Intre 11 si 12 august se pot depune si contestatii, iar rezultatele finale se vor afisa pe 18 august. Nota minima de promovare a examenului este de 8 (opt).

Definitivarea in invatamânt confera dreptul de practica in sistem a cadrelor didactice. Cei care nu promoveaza acest examen, in decursul a trei sesiuni, in cel mult cinci ani, fara a depasi 7 ani de predare efectiva la catedra, nu pot fi angajati in invatamânt decât pe perioada determinata (suplinitor), cu statut de profesor debutant.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Vedeti ca frica pazeste bostanaria? Daca nu ar exista teama de DNA si oameni mai curajosi, s-ar fi continuat actele de coruptie pentru promovarea acestor examene, asa cum se intampla in Isj Bacau pana in 2012. Se cunosc foarte bine persoanele din isj Bacau implicate.

LĂSAȚI UN MESAJ