Nici nu a inceput bine cea de a doua sesiune august – septembrie a examenului de bacalaureat din acest an ca deja se inregistreaza absenti.

Intr-o situatie statistica la finalizarea probei A, competente lingvistice de comunicare in limba româna, din cei 282 de candidati inscrisi sa sustina aceasta proba, 29 nu s-au mai prezentat.

Pe niveluri de competenta, din cei care au fost in fata comisiei de examinare, 77 au primit calificativul mediu, 102 avansat si 74 experimentat.

PUBLICITATE

In aceste zile, candidatii mai sustin si celelalte probe orale – la limba materna (maghiara, 2 candidati), la limbi moderne (295 de candidati) si probele digitale (284 de candidati).

De pe 22 august incep probele scrise, mai intâi cu Limba si literatura româna (246 de candidati), apoi, pe 23 august, cu proba scrisa la Limba si literatura materna (doi candidati).

Pe 24 august va fi proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie – 608 candidati), pe 26 august, proba la alegere a profilului si specia­lizarii (595 de candidati), pentru ca pe 29 august sa se afiseze primele rezultate.

Rezultatele finale, dupa rezolvarea eventualelor contestatii, se vor publica pe 1 septembrie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ