În ultimele 24 de ore, în secțiunile monitorizate de Administrația Bazinală de Apă (ABA)Siret pe teritoriul județului Bacău cantitățile de precipitații au scăzut în intensitate față de ziua precedentă și s-au situat între 1,6 litri/mp la stația hidrometrică Sulța, comuna Agăș, și 15,4 litri/mp la stația hidrometrică Lucăcești – Moinești.

Debitele și nivelurile pe cursurile de apă sunt în scădere cu valori de până la 28 cm pe râul Trotuș, la stația hidrometrică Goioasa, și 39 cm pe râul Tazlău, la stația hidrometrică Scorțeni.

Sistemul de Gospodărire a Apelor Bacău a continuat și în cursul nopții intervenția în satul Mâgla, comuna Negri, pentru limitarea efectelor inundațiilor produse de revărsarea pârâului Mora, afluent de stânga al râului Siret. Echipa de muncitori a intervenit cu utilajele din dotare – o pompă de capacitate mare, o autoutilitară etc., pentru evacuarea apei din curțile și grădinile oamenilor.

Avertizarea hidrologică COD GALBEN este în vigoare până miercuri, 8 mai, ora 16,00.

„Atragem atenția – spun specialiștii de la ABA Siret – că traversarea cursurilor de apă aflate sub avertizare, precum și activitățile desfășurate în apropierea acestora reprezintă un factor de risc major. Sfătuim populația să evite orice activități pe malurile și în albiile cursurilor de apă, pentru a nu își pune viața în pericol.ABA Siret continuă monitorizarea cursurilor de apă și conlucrează permanent cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și cu autoritățile implicate în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase”.