UPDATE: 16.00

La această dată continuă lucrările de remediere a avariei. Estimăm finalizarea lor în jurul orei 24.00.

Programul de furnizare a apei potabile pentru luni, 16.07.2018 va fi 06.00-08.00 și 18.00-20.00.

Reluarea furnizării apei în parametri normali se va face după aproximativ 48 ore de la finalizarea remedierilor, timp necesar pentru umplerea întregii conducte de aducțiune (60 km).

Vom reveni cu amănunte.

___________________________________________________________
UPDATE: 13.00

La ora 12.00 au început lucrările la conducta de apă care alimentează municipiul Bacău. Conducta a suferit o avarie ieri, dimineață în zona localității Dărmănești. Ieri și astăzi, conducta a fost golită de apa, operațiune care a decurs anevoios deoarece locul avariei se afla într-o vale iar apa a trebuit sa fie pompata cu ajutorul autospecialelor ISU.

Acum se lucrează la înlocuirea flanșei dintre doua tuburi cu diametrul de un metru. Se estimează că reparația va dura până la ora 24.00, după care vor începe procedurile de umplere a conductei care pot dura până la 24 de ore.

____________________________________________________________
Avaria de la Dărmănești: conducta încă nu s-a golit dar s-au început săpăturile

Compania Regională de Apă Bacău a anunțat, în această dimineață, că nu s-a reușit, încă, golirea conductei de aducțiune de la Valea Uzului care alimentează bacăul cu apă potabilă, și care a suferit, ieri, o avarie în zona localității Dărmănești.

«Procesul de golire a conductei de aducțiune Valea Uzului – Bacău este în curs de finalizare, fiind îngreunat de diametrul mare al conductei (1000mm) și de relieful specific zonei (vale)», se arată într-un comunicat al CRAB.

«Reprezentanții ISU Moinești au sprijinit, în tot acest interval de timp echipa S.C CRAB S.A, prin pomparea apei din arealul afectat. Astfel, în scopul reducerii timpului aferent remedierii avariei și pentru identificarea în regim de urgență a defecțiunii, în paralel cu golirea conductei, am inițiat în jurul orei 01.00 lucrările de săpătură.

Imediat ce condițiile tehnice o vor permite (conducta va fi golită în totalitate), vom începe lucrările de înlocuire a piesei defecte».

Deocamdată, în Bacău, exista un program de furnizare între orele 6-8 și, respectiv, 17-20, însă este posibil, ca din cauza presiunii scăzute, apa să nu ajungă la etajele superioare sau în cladirile din zone mai înalte.

Vom reveni cu amănunte!

Alte articole