După atâta vânt și ploaie, iar s-a arătat soarele pe cerul Bacăului. De câteva zile, temperatura exterioară a atins din nou normalul acestei perioade, soarele îmbietor invitându-ne la piscină. Este din nou vară în toată regula, iar băcăuanii sunt cu gândul la vacanță, la mare și la bălăceală. Dacă nu mai aveți răbdare până plecați în vacanță și sunteți mari amatori de scăldat, e bine de știut că majoritatea piscinelor din Bacău și din împrejurimi sunt funcționale, la parametri maximi. Chiar dacă nu sunt diferențe majore față de sezonul trecut, vom trece în revistă o parte din piscine și câteva condiții și date tehnice ale zonelor de agrement.

Complexul Aqua Club

Aqua Club din Gherăiești îi așteaptă pe iubitorii de soare, în cel de-al 15-lea sezon, cu cele 7 piscine ale complexului și cu un număr de 700 de șezlonguri. Accesul se face pe bază de bilet de intrare, tarifele pornind de la 15 lei/persoană, dar diferă în funcție de oră și de zi. Pentru cei care sunt dependenți de bălăceală, cei de la Aqua Club au pus la dispoziția clienților și diferite tipuri de abonamente. Piscina este cunoscută în toată Moldova datorită bazinului cu valuri, unic în regiune. De asemenea, complexul mai pune la dispoziția clienților un bazin mare, o piscină de înot contra curentului, pentru cei care vor să facă exerciții, una specială pentru volei și una de mare adâncime pentru cei mai experimentați, la care se adaugă două piscine pentru copii, cu tobogane cu apă. În campusul Aqua Club există și un bar cu terasă unde se pot servi gustări și băuturi răcoritoare. Cei care nu vor să ajungă în Gherăiești cu mașina personală sau bicicleta, au la dispoziție autobuzul nr. 4.

Piscinele Gepex

Luate cu asalt de foarte mulți băcăuani pentru că au un amplasament foarte bun, pe str. Ștefan cel Mare, înainte de a ajunge la mall, Piscinele Gepex păstrează tradiția. Dotată cu piscină pentru copii, piscină pentru adulți, jacuzzi cu aer și hidromasaj, cu apă încălzită și cu un renumit tobogan cu apă cu dimensiunile 24x10m, la care se adaugă cele peste 700 de șezlonguri, locația Gepex pare mai la îndemână și prin prisma prețului. Copiii care au înălțimea de până la 1m beneficiază de gratuitate. Și anul acesta, Piscinele Gepex propun o serie de abonamente din cele mai avantajoase. Cât despre biletele de intrare, acestea au prețul de 20 lei pentru adulți, de luni până vineri, între orele 9.00-16.00, 25 de lei sâmbăta și 30 de lei duminica. După ora 16.00, biletul costă 15 lei. Pentru copiii cu înălțimea peste 1m, biletul în timpul săptămânii până la ora 16.00 costă 15 lei, sâmbăta și duminica 20 de lei, iar după ora 16.00, în orice zi, prețul unui bilet este 10 lei. Și la Piscinele Gepex există o zonă specială de food, dar și alte posibilități de agrement pe care vă lăsăm să le descoperiți singuri.

Complexul Regens

În apropiere de Bacău, de această dată în comuna Nicolae Bălcescu, descoperim o altă oază de răcoare: Complexul Regens. Locația este prevăzută cu două bazine, unul pentru adulți ce are o adâncime de până la 1,80 m și un bazin pentru copii. În jurul piscinelor sunt amplasate peste 100 de șezlonguri, iar complexul dispune și de un loc de joacă pentru copii. Programul de funcționare este între orele 9.00 și 21.00, iar tarifele sunt aceleași de luni până duminică: adulții achită 20 de lei, copiii cu vârste între 10 și 14 ani plătesc 10 lei, iar cei sub 10 ani au intrarea gratuită. Complexul Regens pune la dispoziția clienților și o terasă restaurant unde se pot servi toate mesele, deserturi, răcoritoare și nu numai.

Piscina Levisticum

În partea de sud a orașului, una dintre piscinele cu succes la public este piscina Levisticum. Dotată cu două bazine, unul pentru copii și unul pentru adulți, piscina Levisticum dispune de 120 de șezlonguri și o terasă unde se pot servi răcoritoare și alte produse atractive. Programul de funcționare al piscinei este între orele 9.00 și 18.00, iar accesul se face pe bază de bilet, costul acestuia fiind de 20 lei. Copiii până în 7 ani au intrarea gratuită și trebuie să fie însoțiți de un adult. E foarte bine de știut că la Levisticum nu se folosește sistemul abonament pentru că în această vară vor exista foarte multe petreceri tematice, cu Dj și Mc.

Nostalgicul ștrand Letea

Tot în partea de sud a orașului poate fi inclusă și baza municipalității cunoscută de toți ca Ștrandul Letea. Campusul ștrandului este deschis pentru toți băcăuanii, însă este frecventat de cei care locuiesc în partea de sud a orașului. Ștrandul este igienizat, dezinfectat, bazinele au fost vopsite, iar în incintă s-a făcut inclusiv dezinsecție pentru combaterea căpușelor. Campusul ștrandului are din acest an salvamar și punct de prim ajutor. Zona de dușuri a fost reamenajată, iar publicul care frecventează această zonă de agrement are la dispoziție și un punct de desfacere a băuturilor răcoritoare și produselor ambalate.

Prețuri ștrand Letea

Directorul Direcției Administrare Baze Sportive din cadrul Primăriei Municipiului Bacău, Daniel Roșu, ne-a asigurat că anul acesta vor fi prețurile de anul trecut, 3 lei pentru copii, 5 lei pentru adulți și 7 lei pentru cei care vor opta să stea pe unul din cele 50 de șezlonguri.

Două bazine și la Hotel Karo

În același timp puteți lua în calcul și piscina de la hotel Karo, acolo unde din 15 iunie funcționează cele două bazine, unul pentru adulți și unul pentru copii. Cei care iau în considerare această variantă trebuie să știe că piscina Karo este dotată cu 40 de șezlonguri. Programul este cuprins între orele 09.00 – 19.00, iar prețurile sunt de 20 lei (de luni până joi) și 30 lei în weekend. Copiii sub 5 ani au intrarea gratuită.

Baza Sportivă TNT

În zona de Vest a orașului, Baza Sportivă TNT îi așteaptă pe băcăuani într-un spațiu generos unde se poate face plajă la piscină. Baza dispunde de două piscine amplasate pe o plajă premium cu gazon artificial fiind deservite și de două terase. Conform site-ului Bazei Sportive TNT piscinele sunt dotate cu 300 de șezlonguri, programul este între orele 9.00 și 22.00, iar tarifele sunt de 20 lei/zi pentru adulți în timpul săptămânii (în weekend 25 de lei), iar pentru copii se plătesc un bilet de 10 lei în timpul săptămânii (15 lei în weekend).

Piscină pe E 85

Situată pe drumul european E85 , Bacău – Roman, km 10, piscina de la Travel Europa este considerată cea mai mare piscină în aer liber din zonă, dispunând de o plajă cu nisip de 600 metri pătrați și o suprafață a luciului de apă de 700 metri pătrați, amenajată într-o formă deosebită. Între alte facilități, veți găsi la Travel Europa un club pentru adulți și copii, bar, terasă, toalete și dușuri. La piscină sunt amplasate 150 de șezlonguri, umbrele, măsuțe și baldachine. Prețul unui bilet la piscina Travel Europa este de 15 lei, peste vârsta de 10 ani, zilnic, de luni până duminică.

Complexul Royal Garden

O altă piscină interesantă găsim pe Calea Moinești, acolo unde este amplasată piscina Complexului Royal Garden. Cei de aici ne oferă garanții că piscina este dotată cu un sistem de recirculare permanentă a apei, aceasta fiind filtrată și tratată chimic și antimicrobian. Amatorii de înot pot să lupte aici contra curenților artificiali, să simtă efectul de valuri, să se relaxeze în zona de jacuzzi și să înfrunte „cascada cervicală”. Piscina oferă o plajă de 200 de metri pătrați și o zonă pentru șezlonguri, cu podea specială, din lemn. Există și un bazin pentru cei mici unde se pot scălda singuri, în siguranță. Piscina este deschisă între orele 10.00 și 20.00, dispune de 100 de șezlonguri, iar prețul este unitar: 20 de lei.

Complexul Sporting Village din Cleja

O altă zonă, cel puțin la fel de interesantă ca anterioarele este Complexul Sporting Village din Cleja. Aici, departe de vâltoarea orașului veți găsi o piscină de aproximativ 200 metri pătrați care are amplasate în jurul său 200 de șezlonguri. Complexul deține și un bazin pentru copii, iar pentru un maxim de rafinament și relaxare există o zonă verde de 250 de metri pătrați unde sunt amplasate 10 baldachine. Piscina dispune și de dușuri, un bar și o terasă. Prețul unui bilet este de 20 de lei, de luni până vineri, 25 de lei sâmbătă și duminică, iar tariful pentru copiii între 3 și 12 ani este de 15 lei, în orice zi a săptămânii.

Oprim aici turul nostru pe la piscinele din Bacău și din apropiere, deși mai există câteva locații care au acest domeniu de activitate. Ideea este că avem de unde alege și că fiecare e pe gustul său. Chiar și în aceste condiții și chiar dacă aveți programate concedii la mare, nu uitați că timpul zboară foarte repede. Așa că profitați din plin de ce aveți acasă, în această vară, să aveți ce să vă țină de cald la iarnă.

Anunțuri publicitare

Alte articole