Chiar daca a inceput sub semnul incertitudinii, profesorii fiind hotarâti pâna in ultimul moment sa boicoteze examenele nationale, azi a fost totusi prima proba – la Limba si literatura româna – a Evaluarii Nationale. In Bacau sunt inscrisi in examen circa 6.500 de candidati.

Acestia au intrat in salile de examen, supravegheate video si audio, conform regulilor impuse de Ministerul Educatiei, incepând cu ora 8.30, iar la 9.00 a inceput efectiv proba. Aceasta a durat doua ore.

Elevii s-au aratat multumiti de subiecte si spera la note mari.

PUBLICITATE

subiect romana pag1

subiect romana pag2

In ceea ce priveste boicotul examenelor nationale (inclusiv probele scrise de la Bacalaureat), se asteapta un semnal de la liderii Sindicatului Liber din Invatamânt.

Nemultumiti de subfinantarea sistemului, acestia au amenintat cu greva generala, mai ales dupa ce vinerea trecuta s-a finalizat referendumul cadrelor didactice prin care s-a optat pentru aceasta masura extrema, iar votul majoritar era in favoarea protestului.

Liderii Sindicatului din Invatamânt au inaintat o adresa catre Guvern si au cerut urgent sa se aseze la masa negocierilor, alaturi de colegii din Iasi si Suceava, care si-au mentinut aceeasi dorinta de a boicota examenele elevilor. Sâmbata a venit surpriza: au fost sunati sa vina azi (luni, 27 iunie) la Bucuresti, pentru discutii.

Vom revenii cu detalii de la aceasta intâlnire.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Chiar azi i au chemat? O categorie socio-profesionala care nu stie sa si apere interesele. Au fost scoli unde liderii SLI nici nu au anuntat de tabelele care trebuiau semnate pt protest. Intrebati la SLI Bacau si va vor da detalii despre acele scoli. Toate vor merge cum vrea Guvernul!

LĂSAȚI UN MESAJ