De marti, 16 august, elevii care nu au reusit sa promoveze examenul de bacalaureat sustin o noua sesiune. In total, in Bac-ul de toamna sunt inscrisi 943 de candidati, 622 din promotia curenta si 321 din promotiile anterioare.

Acum se sustin probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, unde sunt 282 de candidati – la limba româna (16 – 17 august), 295 de candidati la limbi moderne (17 – 19 august) si 284 de candidati – la probele digitale (18 – 19 august).

Aceste probe se sustin in opt centre de evaluare: cinci din Bacau (colegiile „Henri Coanda”, „N.V.Karpen”, „Antipa”, Economic si „Anghel Saligny”) si trei din Onesti (Colegiul Tehnic „Petru Poni”), Moinesti (Colegiul Tehnic „Grigore Cobalcescu”) si Comanesti (Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika”).

De pe 22 august incep probele scrise, mai intâi cu Limba si literatura româna (246 de candidati), apoi, pe 23 august, cu proba scrisa la Limba si literatura materna (doi candidati). Pe 24 august va fi proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie – 608 candidati), pe 26 august, proba la alegere a profilului si specia­lizarii (595 de candidati), pentru ca pe 29 august sa se afiseze primele rezultate.

In aceeasi zi, cei nemultumiti de note pot depune contestatii, ce se vor rezolva intre 30 si 31 august. Rezultatele finale vor fi cunoscute pe 1 septembrie. In prima sesiune a Bacalaureatului 2016 s-au prezentat in jur de 4.000 de candidati, iar rata de promovare a fost de peste 80 %.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ