Universitatea de stat „Vasile Alecsandri” din Bacau organizeaza o noua sesiune de admitere. Studiile universitare de licenta oferta educationala cumuleaza 144 de locuri bugetate si 1.373 de locuri cu taxa. De asemenea, la studiile universitate sunt 40 de locuri bugetate si 738 locuri cu taxa.

Perioadele de inscriere pentru licenta, precum si taxele de inscriere ale celor cinci facultati sunt: Facultatea de Inginerie 1-16 septembrie (taxa de inscriere 120 lei), Facultatea de Litere 5-14 septembrie (taxa 200 lei), Facultatea de Stiinte 5-13 septembrie, 5-12 septembrie (PIPP) (taxa 130 lei), Facultatea de Stiinte Economice 5-14 septembrie (taxa 150 lei), Facultatea de Stiinte ale Sportului, Miscarii si Sanatatii 1-7 septembrie (taxa 300 lei la Educatie fizica si sport, Kinetoterapie) si 1-10 septembrie (taxa 200 lei la Terapie ocupationala).

Perioadele de inscriere si taxele de admitere pentru master sunt: Facultatea de Inginerie 1-16 septembrie, 120 lei; Facultatea de Litere 5-13 septembrie, 200 lei; Facultatea de Stiinte 5-12 septembrie, 130 lei; Facultatea de Stiinte Economice 5-13 septembrie, 150 lei; Facultatea de stiinte ale Sportului, Miscarii si Sanatatii 1-8 septembrie, 300 lei. Universitatea bacauana are 35 de programe de studii universitare de licenta si 26 de master.

PUBLICITATE

Admiterea variaza ca metodologie de la o facultate la alta, dar se pastreaza concursul de dosare la toate facultatile in functie de mediile de bacalaureat si de proba de specialitate de la fiecare domeniu. Pe lânga aceste programe, studentii pot accesa cursurile Departamentului pentru Pregatirea Personalului Didactic.

Institutia dispune de doua campusuri universitare, biblioteca, 900 de locuri de cazare in camine, restaurant, baza sportiva, Radio studentesc UNSR Bacau, Postul de televiziune Academic TV. Corpul academic este format din asistenti, lectori, conferentiari si profesori, evaluati si confirmati de Ministerul Educatiei.

Totodata, universitatea are incheiate 116 acorduri inter-institutionale Erasmus, cu 92 de institutii similare din 22 de tari, proiecte de cercetare internationale, doctorate in cotutela internationala etc. Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau poate asigura, pe o durata de cel putin un semestru, peste 150 de mobilitati ErasmusA pentru studenti, platite din fonduri europene.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ