Dupa examen. Alaturi de colegi si profesori, Colegiul National „Vasile Alecsandri” / foto: Liviu Maftei

Proba scrisa de Limba si literatura româna, la examenul de bacalaureat, sesiunea de vara 2016, a trecut. Miercuri, 6 iulie, a urmat cea de-a doua proba scrisa – Matematica (pentru profilul real) si Istorie (pentru profilul uman). Vineri, emotiile candidatilor iau sfârsit.

Fractii, ecuatii, matrice…

Subiectele la Matematica au fost structurate pe profil real si pe cel tehnologic. Elevii care au sustinut aceasta proba s-au aratat multumiti de subiecte, pe care le-au apreciat ca fiind usoare, accesibile, bine structurate si bine definite.

PUBLICITATE

Nu au lipsit, normal, fractiile, ecuatiile, matricea, calcule de logaritmi, analiza matematica – la real, si nici graficul de functie, ecuatii cu numere reale, matrice, polinoame si integrale – la profilul tehnologic.

România postbelica si Unirea, la Istorie

La Istorie, la subiectul III, absolventii au avut de realizat un eseu despre România postbelica. La subiectul I, ei au avut de raspuns la cerinte legate de unirea Moldovei cu Tara Româneasca, iar la primul subiect, de analizat si de raspuns la mai multe intrebari legate de doua texte: „O istorie sincera a poporului român”, de F. Constantiniu si „Românii 1774 – 1866”, de K.Hitchins.

„Si la aceasta proba, din cei 3.468 de candidati inscrisi, au absentat 68. Nu am inregistrat insa niciun eliminat. La Matematica au fost 2.189 de inscrisi, iar la Istorie, 1.279.”
prof. Doina Marinov, inspector scolar Inspectoratul Scolar Judetean Bacau

Vineri, 8 iulie, absolventii de liceu vor sustine ultima proba la Bac, cea la alegere, in functie de profilul si specializarea absolvite: Fizica (218 candidati), Biologie (853 candidati), Chimie (295), Informatica (253) – profil real, si Logica (407), Psihologie (17), Geografie (1.318), Economie (21), Filosofie (8), Sociologie (120) – profil uman. Conform calendarului de desfasurare a examenului, primele rezultate vor fi afisate marti, pe 12 iulie, pâna in ora 16.00, iar cele finale, pe 16 iulie.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ