30 aprilie 2024
ActualitateNinsoarea a luat autoritățile prin surprindere deși ieri primarul Viziteu se lăuda...

Ninsoarea a luat autoritățile prin surprindere deși ieri primarul Viziteu se lăuda că utilajele municipalității sunt pregătite

Prima ninsoare a acestei ierni a luat autoritățile băcăuane prin surprindere, drumurile din oraș fiind impracticabile din cauza stratului gros de zăpada așternut peste noapte. Deși chiar ieri primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu posta pe Facebook că mașinile Primăriei sunt gata de intervenție, viceprimarul Cristian Ghingheș afirmă că pe străzile municipiului nu a trecut nici un utilaj.

“E ora 5, am mai bine de o oră de când sunt pe străzile din Bacău și nu am văzut niciun utilaj de deszăpezire sau de împrăștiere a materialului antiderapant. Nici mașinile frumos strălucitoare pozate și postate ieri pe Facebook, nici utilajele firmelor contractate pentru anumite loturi”, scrie viceprimarul Ghingheș pe Facebook.

“Am fost mai devreme la dispeceratul din sediul central al primăriei din care am fost expulzat și comandamentul transmite că utilajele sunt pe teren. Unde? Eu nu le văd, iar pe arterele principale (că de cele secundare nici nu mai are rost să pomenesc) s-a depus deja un strat de 10 centimetri care adăpostește o peliculă fină de gheață/polei. Înțeleg că și Poliția Rutieră a tot sunat în ultimele ore la dispecerat cu aceleași probleme”, a mai spus acesta.



FOTO: Cristian Ghingheș

“Dacă citiți acest mesaj la cafea, recomandarea și totodată rugămintea mea este să lăsați mașina acasă astăzi, căci în trafic va fi cu siguranță jale. De asemenea, să nu uităm că este obligația noastră cetățenească și legală ca în jurul blocurilor/magazinelor/locurilor de muncă să ieșim afară pentru curățarea zăpezii astfel încât să facilităm circulația pietonilor, clienților, vizitatorilor, etc., a încheiat viceprimarul Ghingheș”.

Viziteu: “Utilajele sunt pregătite de intervenție, în situația în care ninge!”
“Astăzi am fost la sediul Serviciului Municipal de Utilități Publice unde este și baza Comandamentului pentru deszăpezire. Utilajele cu care primăria va interveni sunt echipate, iar serviciul a achiziționat materialul antiderapant necesar”, a scris primarul Lucian – Daniel  Stanciu – Viziteu, ieri, pe Facebook.
“Ca și în anii precedenți, am licitat serviciile de deszăpezire pe loturi. Din cele 10 loturi, pe 2 nu s-a înscris nici o firma, drept urmare aici vor interveni utilajele primăriei. Societățile sunt aceleași care au operat și în sezoanele trecute. Baza lor se compune din 14 sărărițe, tot atâtea autocamioane, 7 mini încărcătoare, 9 excavatoare, 16 buldoexcavatoare, 2 autogredere. Serviciul de permanenţă va prelua informaţiile, solicitările şi sesizările primite, le va înregistra în Registrul de sesizari şi le va aduce la cunoştinţa coordonatorilor activităţii de deszăpezire. La fel ca anul trecut, vom putea urmări în timp real unde își desfășoară activitatea utilajele de deszăpezire. Plata serviciilor se va face în urma centralizării orelor de intervenție și a activității”, a mai spus edilul Bacăului.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri