30 aprilie 2024
EvenimentDeputat Elena Hărătău: Bani europeni pentru combaterea pandemiei  

Deputat Elena Hărătău: Bani europeni pentru combaterea pandemiei  

Conducerea statului este preocupată îndeaproape de a dispune toate eforturile în vederea finanțării sistemului sanitar, pentru a răspunde la provocările pandemiei, precum și a unităților de învățământ. În acest sens, Ministerul Fondurilor Europene a lansat o serie de apeluri de proiecte, atât prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, cât și prin Programul Operaţional Competitivitate.

Din fondurile POIM urmează să fie sprijinite unităţile de învăţământ preuniversitar cu echipamente de protecţie şi containere sanitare mobile, în valoare de 50, respectiv 25 milioane euro, în vederea desfășurării acțiunilor didactice în condiţii de deplină siguranţă. La zece zile de la lansarea ofertelor, au fost deja depuse pe plan național 125 de proiecte, în valoare de aproximativ 157 milioane lei, iar alte 180 se află în curs de definitivare.

Containerele sanitare mobile sunt destinate doar unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din zonele mai puţin dezvoltate ale țării, care nu au acces la reţeaua de apă şi canalizare. De asemenea, aceste echipamente de protecţie sunt eligibile și pentru studenţii care beneficiază de burse sociale de stat şi de burse sociale ocazionale.



În ceea ce privește Programul Operaţional Competitivitate, acesta va finanţa containere sanitare mobile destinate asigurării condiţiilor igienico-sanitare minime necesare prevenirii şi diminuării răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

Apelul de proiecte prin POC a fost lansat în această săptămână și va fi destinat obținerii tabletelor şi a altor echipamente/dispozitive dispozitive electronice necesare activităţilor didactice în mediu online, pentru ca anul şcolar 2020-2021 să se desfășoare în condiții optime. Echipamentele pentru elevi au alocată suma de 100 milioane euro, iar pentru studenţii cu burse sociale, 50 de milioane euro.

În concluzie, Guvernul PNL face ceea ce trebuie pentru a sprijini sistemul sanitar și educațional, precum și celelalte instituțiile cu răspundere în combaterea pandemiei, astfel încât să putem depăși cu succes aceste timpuri dificile.

Deputat PNL Bacău, Elena Hărătău

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri