30 aprilie 2024
Top StoryCopil de șase ani, în stare gravă după ce a mâncat semințe...

Copil de șase ani, în stare gravă după ce a mâncat semințe de mătrăgună

Un băieţel de şase ani a fost transportat la Spitalul de Copii din Iaşi, cu elicopterul. Copilul, susţine mama sa, ar fi mâncat fructe sau seminţe ce păreau a fi de mătrăgună. Băiatul este tahicardic şi somnolent.

Băiatul de șase ani este din satul Tamaşi, judeţul Bacău şi a ajuns iniţial la Unitatea de Primiri Urgenţe din Bacău.

Medicul şef al UPU SMURD Iaşi spune că băiatul a fost transferat cu elicopterul, pentru că avea nevoie de îngrijiri la Spitalul de Pediatrie de la Iaşi.



„Copilul a ajuns la UPU de la Spitalul de Pediatrie Bacău după ce ar fi mâncat de pe câmp nişte fructe sau seminţe de pe câmp ce păreau a fi de mătrăgună, conform mamei. Este somnolent, tahicardic, şi a fost transferat cu elicopterul SMURD la Spitalul Sfânta Maria Iaşi”, a declarat Diana Cimpoeşu, medic şef UPU SMURD Iaşi.

Atât fructele, cât şi frunzele de mătrăgună sunt extrem de toxice. Consumarea fructelor duce la delir, halucinaţii, pupile dilatate, sensibilitate la lumină, tahicardie, dureri de cap, erupţii ale pielii şi convulsii. Dacă nu primesc ajutor la timp, persoanele care mănâncă aceste fructe, vor muri din cauza problemelor de respiraţie şi a ritmului alert al inimii.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri