30 aprilie 2024
Top StoryPeste 20 de hectare de vegetaţie uscată au ars în mai multe...

Peste 20 de hectare de vegetaţie uscată au ars în mai multe localităţi

În ultimele zile, pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău au intervenit la mai multe incendii de vegetaţie uscată, izbucnite în diferite localităţi din judeţ.

Militarii de la Detaşamentul Bacău s-au luptat cu flăcările în comuna Odobeşti, la Tisa Silvestri, unde au ars 4,5 hectare de vegetaţie şi 5.000 de mp de litieră, dar şi în satul Băluşa, unde un hectar de vegetaţie şi mărăciniş a fost cuprins de flăcări.

În timp ce se întorceau de la o intervenţie, pompierii au observat un incendiu de vegetaţie şi în comuna Secuieni, unde, în final, 5 hectare de vegetaţie uscată şi mărăciniş au ars, dar tot ei au intervenit şi în Holt, comuna Letea Veche, unde 2 hectare de vegetaţie s-au făcut scrum, pe strada Chimiei, în municipiul Bacău, unde au ars 3.500 mp, dar şi la Bereşti Bistriţa, unde suprafaţa afectată de foc a fost de un hectar.



Salvatorii de la Podu Turcului s-au deplasat, în seara primei zile de Paşte, în comuna Glăvăneşti, unde 5 hectare de vegetaţie au fost mistuite de flăcări, iar cei din Moineşti au intervenit la Poduri, unde s-au aprins 2.000 mp. Trei hectare şi jumătate de vegetaţie uscată, litieră şi doborâturi au ars, luni seară, şi pe Dealul Perchiului, din municipiul Oneşti.

Aici, pompierii au intervenit cu o autospecială de stingere şi au reuşit să încheie misiunea după trei ore şi jumătate. Toate aceste incendii au avut drept cauză probabilă focul deschis în spaţii deschise.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri