În cadrul manifestărilor desfășurate la Colegiul Național “Ferdinand I” Bacău cu ocazia zilei de 9 Mai, elevii claselor a V-a B și a IX-a E, coordonați de prof. Nicoleta Nistor și prof. Mihaela Savin au aflat despre semnificația acestei zile.

Pe parcursul istoriei, data de 9 Mai a marcat evoluția României de trei ori, respectiv proclamarea independenţei de stat a României la 9 mai 1877, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945 şi Ziua Europei. Atmosfera a fost una plăcută și activă, elevii s-au implicat și au prezentat proiecte, au cântat Imnul Europei, au făcut jocuri de rol.

De asemenea, elevii claselor a I-a B, a IV-a şi a VI-a A au aflat ȋn cadrul orelor de limba englezӑ informaţii despre ţӑrile membre din Uniunea Europeanӑ şi simbolurile lor.
La Biblioteca Colegiului, elevii clasei a VII-a coordonaţi de prof. Florina Opincariu şi bibl. Gabriela Saveluc au învăţat despre valorile fundamentale care sunt promovate în Uniunea Europeană.

Expoziţia de desene tematice realizată de elevii clasei a V- a B , coordonaţi de prof. Liliana Puiu poate fi admirată în holul central al colegiului.

Activitățile s-au desfășurat ȋn parteneriat cu Centrul de Informare „Europe Direct” Bacău, reprezentat de doamna Nadia-Nicoleta Morӑraşu, coordonator proiect.PUBLICITATE