Dupa prima sedinta de repartizare pe post (din 8 august) a candidatilor care au luat peste nota 7 (sapte) la Titularizare, 81 de persoane au fost angajate in sistemul de invatamânt bacauan pe perioada nedeterminata (ca titulari). 20 dintre acestea au si definitivatul luat, multi insa sunt fara grad didactic, trei au gradul II, iar unul are grad I.

Cele mai multe repartizari sunt in gradinite, ca educator, in invatamântul primar, ca invatator, si in invatamântul gimnazial, ca profesor. Alte 10 posturi sunt ocupate pe liceu, in special pe disciplinele Fizica (la Liceul Tehnologic „Al.Vlahuta” Podu Turcului), Limba franceza (Liceul Tehnologic Onesti, Liceul din Podu Turcului), Limba engleza si pe mecanica, profesori de pregatire practica. Pe gimnaziu repartizari s-au facut pe Educatie Fizica, Geografie, Istorie, Limba engleza si franceza. Cele mai multe posturi ocupate in aceasta sedinta sunt in mediul rural (Cotofanesti, Horgesti, Oncesti, Odobesti, Caiuti, Saucesti, Ungureni, Filipeni, Rachitoasa, Lipova, Valea Seaca, Buciumi, Dofteana, Darmanesti, Podu Turcului), dar si in Bacau, Onesti, Buhusi si Comanesti.

A doua sedinta de repartizare pentru titulari s-a incheiat ieri (9 august), iar rezultatele vor fi facute azi. Vor urma apoi sedinte publice pentru suplinitori (acei candidati care au luat peste 5 ca nota la Titularizare), dar si pentru persoanele titulare, dar care nu au prins niciun post si vor sa lucreze pe perioada determinata.

Anul acesta, in sistemul de invatamânt din judetul nostru sunt disponibile 248 de catedre titularizabile (pe perioada nedeterminata) si 2.017 catedre netitularizabile, complete si incomplete (pe perioada determinata). La Titularizarea 2016 s-au inscris 716 candidati, dar au predat efectiv lucrarile la proba scrisa 549 dintre ei. In final, dupa perioada de contestatii, doar 235 dintre ei au luat nota care sa le asigure titularizarea in sistem.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. Bun venit in invatamant, locul in care directori numiti politic, adica incompetenti, va vor face viata amara. Ei pentru asta traiesc, scoala este doar o afacere, o vaca grasa de muls. Este frumos in invatamant mai ales cand mai dai si de un primat analfabet, pe post de primar, care refuza sa iti deconteze naveta, chiar daca este un drept al tau. Celor care s_au titularizat la tara le transmit sa fie cu ochii cat cepele. Dragilor, ati indraznit sa luati catedrele rezervate neamurilor sau pilosilor, cei cu liceu de prin comune iar pentru asta directorii va vor face sa plecati cat mai repede. Colegii din sat va vor privi tot timpul cu ura, indiferent cat de corecti si competenti o sa fiti. Le_ati luat painea de la gura, ati spart comunitatea iar pentru asta va vor ura. La scoala in mediul rural e ca la nebuni.

  2. Colegii din sat va vor privi tot timpul cu ura, mai ales daca sunteti corecti si competenti. Iar daca printre colegi se afla si nevasta directorului, cu siguranta v-ati aprins paie-n cap!

  3. ISJ Bacau mai face aranjamente cu posturile??? Ca la directori se numesc si persoane care au delapidat banii scolii cu Primari, Contabili, securisti ajunsi afaceristi, cu cei din ISJ. Inculpat penal trimis in judecata urmeaza sa fie instalat DIRECTOR ca asa vrea smecherul si agramatul de Primar dintr-o comuna din judet si Isj-ul fiind omul sistemului mafioto-securist din invatamant si pentru a-i face loc finei pe catedra de ROMANA a viitorului director.Veti afla zilele urmatoare.

  4. Felicitari colegilor care s-au titularizat, bun venit in sistem celor noi si succes colegilor care merg la suplinire sau la concurs in scoli.Pentru colegii noi, NU LASATI PE NIMENI SA VA SPERIE CA NU E CAZUL!!! Nu dragii mei, nu o sa va priveasac nimeni ca pe nistre intrusi si sigur vor fi printre colegi persoane care n-au uitat ca si ei au fost candva la inceput de drum.

    • Cred sincer ca esti una dintre spagaritele notorii de tot indemni tineretul in invatamant sau poate esti rupta total de realitatile din sistem.Posibil si asta..

    • sigur,sa pregateasca spaga.incurajati-i sa vina in invatamant sa le dea bani directorilor de scoli ca sa aiba o existenta “linistita si onorabila” in invatamant.

  5. Este o mizerie in invatamant si o mafie pe masura saraciei din tara. Interese meschine inca mai sunt la nivelul conducerii isj, inspectori vechi care au coordonat CORUPTIA dim isj Bacau. Pacat de valoarea multor profesori, elevi si parinti care sunt bataia de joc a unor smecheri.

LĂSAȚI UN MESAJ