Comerț ilegal în buricul târgului

6

– Poliţia Locală a aplicat doar 23 de sancţiuni celor care confundă strada sau parcarea cu Târgul Auto

Fenomenul nu este nou, dar deranjant pentru cei care respectă regulile regimului de parcare. Samsarii de maşini îşi fac însă propriile reguli, chiar în centrul Bacăului, un loc cu vad, numai bun pentru ca ei să-şi expună autoturismele, fără ca cineva să-i deranjeze.

Ar putea primi cel mult un telefon de la un agent, pentru că au grijă să-şi ia plăcuţele cu numerele de înmatriculare, tocmai pentru a nu fi identificaţi, şi lasă în geam doar numărul de telefon, pentru posibilii clienţi.

PUBLICITATE

Cei care i-ar putea sancţiona ar fi poliţiştii de la Poliţia Locală Bacău, dar potrivit unei situaţii a instituţiei anul acesta s-au aplicat doar 23 de sancţiuni celor care scot autoturismele la vânzare în alte locuri decât cele amenajate, respectiv în Târgul Auto. S-a dat, aşadar, doar o amendă pe săptămână.

„De la începutul acestui an şi până în prezent au fost identificate 84 de autoturisme expuse la vânzare în alte locuri decât cele special amenajate şi s-au aplicat 23 de sancţiuni, în cuantum de 1.450 de lei. În urma somaţiilor noastre, 42 de maşini au fost ridicate de către proprietari şi alte 19 sunt în lucru şi se vor aplica sancţiuni. Fenomenul este în atenţia noastră”, a declarat Florin Podoleanu, purtător de cuvânt la Poliţia Locală Bacău.

Cele mai căutate locuri sunt cele de pe strada Mihai Viteazul, în faţa Bisericii Sf. Nicolae, dar astfel de maşini mai sunt expuse şi în parcarea de la Stadionul Municipal, chiar dacă este parcare cu plată. Se obişnuia să se mai lase şi în parcarea de la Spitalul Judeţean, însă acolo problema s-a rezolvat.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Acest comert ilegal in buricul targului exista de ani buni …cu siguranta politia locala are si ea de primit un drept..asa ca oricate articole ati scrie d-l Florin Podoleanu o sa bata campii cu declaratii fara sens de genul “am luat sau o sa luam masurile legale …am amendat x indivizi care se ocupa cu asa ceva ” iar apoi masinile apar in aceleasi locuri.
    Vad zilnic locuitori care se plang de lipsa locurilor de parcare inclusiv primaria cu siguranta are proiecte pentru mai multe locuri de parcare ..cand ele de fapt exista …
    NE MERITAM SOARTA !!!

  2. Inca o dovada la cat de inutila este aceasta politie locala, din banii cu care se platesc cei 150 de angajati, chirii, masini, combustibil, etc. mai bine s-ar face ceva util in orasul asta, s-ar mai repara strazile, cladirile abandonate din centrul orasului. De ce nu le pune caracatita cum fac celorlalti? Poti depista binitarul imediat daca exista vointa, multi au mai multe masini la vanzare, majoritatea sicrie pe roti, fabricate pana in 2005 cum sunt majoritatea tigailor aduse de la remat din germania sau italia si care fac coada la RAR, ocupa o gramada de locuri de parcare din oras pentru care nu platesc nici o taxa, la hotel moldova erau numai vechituri bune de casat. Pe ceilalti repede ii amendeaza, in special pe posesorii de masini mai ieftine, pe cei care parcheaza pe Unirii la semafor pe trecere nu ii vede niciodata aceasta militie locala. Ar trebui facut un referendum daca bacauanii sunt de acord sa le fie cheluiti banii pe politia locala, daca tot au dat doar 23 amenzi cand erau cel putin 30 de masini ale samsarilor in fiecare zi, oare cum le-au selectat? Au dat cu banul?

LĂSAȚI UN MESAJ