„Oare am luat de data aceasta?” - ieri, ora prânzului, la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Bacau / foto: Liviu Maftei

Luni s-au afisat primele note ale sesiunii de toamna a examenului de bacalaureat 2016. Au fost inscrisi efectiv in aceasta sesiune de bacalaureat 943 de candidati.

Dintre acestia, 139 au absentat. In total, au avut lucrari corectate 803 absolventi, iar media de promovare pe Bacau este de 24,53 la suta (daca se ia in considerare numarul total al celor prezenti) sau de 20,89 la suta (daca media se calculeaza in functie de numarul total al celor inscrisi). Ingrijorator este ca numai 197 dintre candidatii prezenti au fost declarati „reusiti”, dupa ce au obtinut note peste 6 (sase).

Cea mai mare medie: 8.93

Niciun candidat care a participat la aceasta sesiune de bacalaureat nu a obtinut media generala de 10 si nici de 9. Prima medie pe Bacau este de 8.93 si a fost obtinuta de doi candidati: unul de la Colegiul National Catolic „Sf.Iosif”, care a fost notat cu 8.55 – la Limba si literatura româna, 8.55 – la Istorie si 9.7 – la Logica, argumentare si comunicare, si unul de la Colegiul National „Gh.Vranceanu”, care a luat 9.05 – la Limba si literatura româna, 7.85 – la Istorie si 9.90 – la Biologie.

Ultimul fericit este un absolvent de la Colegiul „Henri Coanda” care a reusit performanta de a avea exact media generala 6 (sase), cât a fost nevoie pentru a fi declarat promovat. Sunt insa si multe note „la limita”, de 5.98, 5.96 sau 5.95 care au toate sansele de a fi rezolvate (pentru ca cei care le-au luat sa fie declarati reusiti) dupa contestatii.

Au participat, in majoritate, elevi din promotia 2016, dar si din promotiile anterioare. Rezultatele finale vor fi cunoscute pe 1 septembrie. In vara, promovabilitatea la examenul de Bacalaureat a fost de peste 80 la suta, iar in sesiunea de toamna, anul trecut, de 23 la suta.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ