Curtea de Apel Bacău a dispus recunoaşterea unor sentinţe penale pentru un bărbat condamnat în Italia şi transferarea acestuia, pentru continuarea executării pedepsei, într-un penitenciar din România.

Mai precis, vorbim de 7 condamnări aplicate de Tribunalele din Roma şi Tivoli şi Curtea de Apel din Napoli pentru un lung şir de infracţiuni comise de A.O.M. pe teritoriul Italiei, începând cu anul 2005: tâlhărie, furt calificat, în formă continuată, deţinere de arme, şantaj, tăinuire, trafic de droguri şi aderare la un grup infracţional organizat.

Pedeapsa totală de executat este de 20 de ani şi 5 luni închisoare şi 4000 de euro amendă. În august 2006, în Roma, bărbatul şi alţi complici au ameninţat o persoană cu o armă de foc deţinută fără drept, au lovit-o şi i-au furat autoturismul, un lănţişor de aur, suma de 300 euro şi documente personale.

PUBLICITATE

Trei luni mai târziu, inculpatul, împreună cu mai multe persoane, a furat 20 de centrale termice de pe un şantier de construcţii, apoi a spart o şcoală din localitatea Fonte Nuova de unde a furat mai multe computere, în valoare de 10.000 euro.

Alţi 500 de euro i-a obţinut bărbatul prin ameninţări, de la o persoană de la care furase anterior o maşină. De altfel, inculpatul este acuzat că a furat mai multe maşini sau bunuri din maşini şi locuinţe. Dosare penale i s-au întocmit şi pentru că a fost prins de poliţişti cu o armă asupra sa, deţinută ilegal, dar şi cu droguri pe care urma să le vândă.

Cea din urmă infracţiune i-a adus şi cea mai grea pedeapsă, 12 ani închisoare. A.O.M. a fost încarcerat în Casa de detenţie din Pescara începând cu 08.05.2007 şi va sta după gratii până în octombrie 2027.

Curtea de Apel Bacău a dispus executarea în România a restului de pedeapsă.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

    • matale ai idee ce se intampla la CEDO, sau te dai mare ca stii cuvinte noi? Ca de pareristi ca tine e plin prin tara asta… care se pronunta pe chestiuni de care nu au habar…

LĂSAȚI UN MESAJ