Această zi poate fi un moment de reflecție asupra importanței pe care o au asistenții medicali în societatea românească și nu numai.

“Aceștia sunt o categorie împortantă de profesioniști în cadrul sistemului sanitar. În acest moment, ei sunt, alături de medici, eroii din prima linie a luptei pe care o ducem toți împotriva noului coronavirus!”, spune președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu.

El spune că de la declararea de către OMS a pandemiei virsului COVID-19, Consiliul Județean Bacău a luat, în regim de urgență, o serie de măsuri menite să ofere spriiin și protecție medicilor și asistenților medicali, care sunt implicați efectiv în tratarea cazurilor de infecție cu noul coronavirus.

CJ Bacău le-a asigurat cadrelor medicale, gratuit, spații de cazare și masă, astfel încât să fie izolați de familiile lor, pentru a preveni pericolul răspândirii virusului dar și a contaminării unităților spitalicești.

Totodată, au fost făcute eforturi financiare pentru asigurarea echipamentelor de protecție dar și pentru dotarea spitalelor cu paturi ATI și aparatură medicală pentru tratarea cazurilor grave de coronavirus.

Trebuie să le acordăm aprecierea cuvenită și astăzi să ne îndreptăm toate gândurile bune spre ei. Le doresc multă sănate și putere! La mulți ani asistenților medicali din întreaga lume!
Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău


PUBLICITATE