Construirea de parcări în municipiul Bacău este unul dintre obiectivele incluse în proiectul de buget pe acest an. O astfel de parcare va apărea prin resistematizarea Pieței Centrale, o parcare supraterană acolo unde deja există una. Tot în Piața centrală se dorește resistematizarea zonei comerciale exterioare, unde ar urma să ființeze module pe schema unor containere metalice, construcții moderne pe modelul celor din Londra.

Acestea nu sunt foarte ieftine, dar sunt considerate foarte rapide și eficiente. Unul dintre motivele pentru care se apelează la această schimbare este conformarea la normele ISU, în vederea obținerii autorizației de funcționare.

Alte parcări vor fi create în zona de resistematizare a Parcului Catedralei. „În momentul de față, Catedrala este înconjurată de niște garduri metalice. Acum, că s-a terminat șantierul exterior și se lucrează în interior, nu mai este nevoie de aceste garduri. Dăm jos șantierul de acolo, facem zonă de parcare în spatele Catedralei, plus finalizarea parcului, care acum se termină într-un gard. Va fi resistematizată zona din jurul întregii catedrale”, spune primarul Cosmin Necula.

PUBLICITATE

Primarul s-a referit și la partea cealaltă a parcului, unde zace în ruină fostul teatrul de animație. „Cei care își lasă pârloagă terenurile și clădirile vor plăti un impozit majorat de cinci ori. Nu doar la Parcul Catedralei este cazul de așa ceva. S-au trimis mai multe notificări unor proprietari aflați în această situație”, spune primarul.

Se va resistematiza și zona de sud a orașului, unde se va renunța la gărduțuri și se va face loc cât mai multor parcări. Una dintre soluții prevede parcări pe cadre de plastic. O altă soluție este coborârea a jumătate din trotuarele care sunt mai late și astfel mai apar locuri. Sunt vizate străzile Proiectantului, Chimiei, Electricienilor. Va fi modernizată și zona din spatele fostului magazin Spicul, unde vor mai apărea câteva locuri de parcare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. Cea mai grava problema a parcarilor este in spatele blocului ” Select”, unde se inghesuie toti clientii pravaliilor din centru,ai farmaciilor,zecile de dube care aduc marfa acolo,tirurile cu marfa la Profi,utilajele de la constructia imposibila a denuntatorului acela(nu-i stiu numele,dar care era cu milioane de la UE),nu mai spun de zgomotul si stressul la care suntem supusi noi locatarii,etc.O solutie este amenajarea unor locuri de parcare in locul cascarabetelor ilegale de pe latura nordica a fostei terase Decebal,acolo se depozitau lazile de bere cand functiona terasa,iar acum sunt zone insalubre,cu pisici maidaneze ,sobolani,mizerie.

  2. O alta mare mizerie este in parcarea din spatele teatrului Bacovia, unde mai nou isi abandoneaza masinile tot felul de scoli de soferi – 2 masini de la Smart de exemplu, care nu se misca de aproape un an, altii isi lasa masinile fara numere de inmatriculare tot acolo, vreo doua zac de luni de zile, nu le vede nimeni, politia comunitara ce face? Locatarii din zona nu mai au unde parca din cauza acestor nesimtiti care pur si simplu le ocupa locurile. In parculetul din spatele teatrului se aduna seara, mai ale in weekend hoarde de adolescenti needucati, agitati si fara parinti responsabili, care urla si deranjeaza linistea publica pana tarziu in noapte, stau pe scarile de la intrarea in blocuri unde fumeaza, beau, lasa mizerie si tulbura linistea. Am ajuns sa fim terorizati de nesimtirea lor pe banii nostri, chiar nu le poate face nimeni nimic?

  3. Gresit! Problema este in spatele blocului 78, strada Mioritei unde “elevii” liceului N. V. Karpen nu sunt lasati in curte sa parcheze, desi platesc taxe de scolarizare (liceu, scoala postliceala). Locatarii nu au unde sa parcheze in zona decat dupa ora 19:00-20:00 cand stimabilii “elevi” termina de socializat. Cu cine sa ne mai certam? Ramane doar sa blocam masinile, sa chemam o televiziune, poate Politia locala doar sa observe si sa nu ia niciun fel de masura, poate atunci o sa ne bage si pe noi cineva in seama. Vrem doar un INDICATOR care sa interzica oricui sa parcheze in spatele blocului sau o adresa dl. dir. al N.V. KARPEN prin care sa le permita “elevilor” sa intre in parcarile amenajate din banii acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ