13 aprilie 2024
Actualitate1 Decembrie sărbătorit la Școala Sanity, din Bacău

1 Decembrie sărbătorit la Școala Sanity, din Bacău

Elevii și profesorii Școlii Sanitare Postliceale „Sanity”, din Bacău, au sărbătorit, în avans, Ziua Națională a României. În Amfiteatrul școlii, ei au audiat o documentată expunere despre semnificația zilei de 1 decembrie 1918 în istoria României, prezentată de Dănuț Voicu, președintele Filialei „Colonel Corneliu Chirieș” din Bacău a Asociației Naționale Cultul Eroilor (ANCE) „Regina Maria”, care a vorbit și despre rolul ANCE, dar și despre anul 2023 dedicat Eroului Necunoscut și despre rolul Armatei României în cele două Războaie Mondiale.

Filiala Cultul Eroilor a oferit managerului școlii, Lăcrămioara Mocanu – președinta Asociației pentru Promovarea Învățământului European, o medalie „Eroul necunoscut” bătută de ANCE.

La final, a fost prezentat un program artistic adecvat acestui eveniment. În holul școlii a fost organizată o interesantă expoziție de fotografie specifică zilei de 1 Decembrie, de costume populare adunate de elevi și de obiecte confecționate tot de ei în Atelierul de Crăciun. Pe ritmurile săltărețe ale melodiilor populare românești s-au încins și hore sau sârbe.
Iar cum este specific evenimentelor de 1 Decembrie, participanții s-au bucurat de un tradiționalul meniu, din care nu a lipsit fasolea cu ciolan.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri