Romeo Stavarache cere stramutarea dosarului de luare de mita

4

Primarul suspendat Romeo Stavarache a depus o cerere de stramutare a dosarului de luare de mita, aflat pe rolul Tribunalului. Solicitarea se va judeca la Curtea de Apel pe data de 19 mai. Motivele stramutarii, ne-a explicat avocatul Antoniu Obancia, au legatura cu mediatizarea excesiva a dosarului in care a fost trimis in judecata primarul, dar si cu suspiciunea ca instanta nu ar fi impartiala.

In cererea de stramutare s-a amintit si de cele doua tentative esuate de a recuza magistratul de la Tribunal. Prima cerere a fost facuta, anul trecut, de afaceristul Costel Casuneanu, inculpat in acelasi dosar, urmata, la inceputul anului, de o solicitare de acelasi gen din partea primarului. Ambii inculpati, prin aparatorii lor, au invocat diverse afirmatii si formulari ale judecatorului din care ar rezulta o antepronuntare. Tribunalul a respins, insa, cererile de recuzare.

Pe de alta parte, tot la inceputul anului, Stavarache a obtinut, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, stramutarea dosarului „Apartamentul”, in care a fost condamnat, la prima instanta, la trei ani de inchisoare cu suspendare. Edilul a adus ca argument aceeasi „presiune mediatica sub care s-a judecat dosarul”, fapt ce ar fi putut influenta decizia judecatorilor. Curtea Suprema a decis stramutarea cauzei la Curtea de Apel Alba Iulia.

4 COMENTARII

  1. Penalu asta de stavarache si daca ar fi judecat in Burchina-Fasso tot ar fi gasit vinovat, asa ca degeaba se tot fofileaza. Oricum o sa primeasca exact ce merita. La cat mai multi ani de puscarie.

  2. LUI STRANCANACHE ASTA FACET-EI O STRAMUTARE DE DOSAR LA JILAVA POATE E O CELULA LIBERA,,,,BACAUANI VOI CHEAR A-TI CREZUT CA ACEST INDIVID V-A V-A REPREZENTA CU CINSTE ORASU SI INTERESELE DV,,,RAU VA-TI PACALIT SAU VA PACALIT 2 MANDATE ,,,PACAT UN ORAS ASA FRUMOS SA FIE CONDUS DE PAPITOI.

LĂSAȚI UN MESAJ