Nu e o gluma! Bacaul vrea sa devina “Capitala Culturala Europeana”

Autor: | 27/09/2015 Sectiunea Actualitate 5
capitala culturala

Primarul Romeo Stavarache a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, ca Bacaul, alaturi de Chisinau, va depune candidatura pentru a fi Capitala Culturala Europeana in anul 2021.

In acest sens, primarul a facut o deplasare la Chisinau saptamâna trecuta, unde a semnat un protocol de colaborare cu Dorin Chirtoaca, primarul Chisinaului.

„Pentru ca vorbim de o competitie, nu putem face publice detaliile din proiect. Este un proiect al comunitatii, sunt lucruri indraznete, dar am spus ca merita sa incercam, mai ales ca am vazut ca Bacaul primeste bine evenimentele culturale, precum Theaterstock”, a declarat primarul Stavarache.

Daca va avea câstig de cauza, proiectul poate aduce si alte beneficii orasului, pe lânga cele culturale, cum ar fi sume consistente pentru a imbunatati infrastructura locala. Pentru realizarea proiectului nu s-a cheltuit nimic, angajatii primariei si ai Teatrului Bacovia fiind cei care l-au gândit si realizat.

„Sansele sunt egale cu cele ale altor orase care isi depun candidatura”, spune edilul, asta desi pe lista se vor regasi orase mari, precum Iasi, Suceava sau Braila, doar din Moldova. Candidaturile se vor depune pâna pe 10 octombrie.

Pâna la finalul anului se va stabili o lista scurta de candidaturi, câstigatorul urmând sa fie anuntat in 2016.

„Imi doresc sa câstigam acest titlu, dar cred ca pâna atunci trebuie sa ne concentram pe proiectele aflate in derulare si care trebuie incheiate. Sper ca proiectul sa nu fie o alta pusculita pe care o ruleaza PNL”.
Cosmin Necula, deputat de Bacau – PSD

„Ar fi benefic pentru comunitatea bacauana pentru ca vom promova orasul, dar si ca vom avea beneficii legate de infrastructura, dar mi-e greu sa cred ca vom fi selectati”.
Cristi Manolache, consilier local – UNPR


5 Comentarii la “Nu e o gluma! Bacaul vrea sa devina “Capitala Culturala Europeana””

 1. Anonymous
  28/09/2015 at 3:02 PM #

  Nicio sansa!

 2. daniel
  28/09/2015 at 4:34 PM #

  Spitalul Municipal cand se termina? Stadionul ? Sala Sporturilor?traseul 14?

 3. guvidu
  28/09/2015 at 6:43 PM #

  Daca asteptati sa fiti alesi pt a va rezolva pr din infrastructură, e bine. Propun sa depunem candidatura la presedintia “extraterestru si pamantenii” poate asa reusim sa construim economia Bacaului. Vai de voi…

 4. MAgirescu Florin
  28/09/2015 at 9:45 PM #

  stavarake mai vrea un mandat, ce e asa neclar? bag de seama ca de cand a iesit de la arest si s=a autoizolat in fostul sediu al bibliotecii cam il trec pasiunile pentru cultura…

 5. Spectator
  28/09/2015 at 10:21 PM #

  Pai, avem si obiective de referinta destule in Bacau! Unul dintre ele este puzderia de escremente de catei de pe trotuare sau de pe spatiul dintre blocuri.

Comenteaza


Va rugam sa consultati Standardele comunitatii!Prima pagina

pagina1
Pentru a avea acces la editia PDF a ziarului Desteptarea, inclusiv la paginile de anunturi de mica publicitate, dati click aici.
Abonamentul costa 5 euro/luna