Mama acuzata de omor. Si-a aruncat nou-nascutul la gunoi

3

– in ziua in care s-a externat din Maternitatea Onesti, femeia s-a dus intr-un cartier al orasului si a lasat copilul intr-o cladire parasita – micutul a fost gasit mort dupa trei zile

Gest socant al unei tinere de 23 de ani, care nici nu poate fi numita mama. Aceasta este acuzata de procurori ca si-a abandonat copilul nou-nascut intr-o cladire parasita din Onesti si l-a lasat sa moara. Diana, de loc din Baia Mare, locuia in comuna Pârgaresti alaturi de concubinul ei, cu care are un copil de 1 an si 6 luni.

Joia trecuta a dus pe lume inca un baietel, dar tatal acestuia este un alt barbat, din judetul Giurgiu. Luni s-a externat cu bebelusul din Maternitatea Onesti si s-a dus cu el direct intr-un cartier al orasului, unde l-a abandonat intr-o ferma parasita. Fapta ei a iesit la iveala dupa ce referentul social al Primariei Pârgaresti a mers la ea acasa ca sa inregistreze copilul, dar a constatat ca nu era niciun bebelus. „Ea ne-a spus ca la iesirea din curtea spitalului i-a iesit in cale o maicuta, de prin Brasov, care i-a luat copilul cu acte cu tot si a plecat. Am intrebat-o daca nu a luat date sau numarul masinii, dar a zis ca nu si a inceput sa plânga. Atunci ne-a dat de inteles ca este ceva la mijloc si am anuntat Politia”, ne-a declarat Victoria Iulisca, asistent social la Primaria Pârgaresti. Politistii din localitate au discutat cu tânara si au aflat ca de fapt a abandonat copilul, ce a fost gasit fara viata in locul indicat de ea. Cel mai probabil, a murit de foame si frig.

Onestenii care locuiesc in zona s-au ingrozit când au aflat ce s-a intâmplat. „Fata asta nu este mama. Daca nu-l voia trebuia sa-l lase la spital sau la poarta cuiva, dar ar fi fost in viata, nu sa-l arunce”, spunea o localnica. Concubinul ei povesteste ca in momentul in care a venit acasa de la spital, femeia a spus ca a rezolvat problema bebelusului, dar nu s-a gândit nicio clipa ca ar fi putut fi in stare de asa ceva. Ei discutasera ca dupa nastere sa lase baietelul in spital, pentru ca el nu putea sa-i poarte de grija, mai ales ca nu era al lui.

 Mama acuzata de omor. Si a aruncat nou nascutul la gunoi

„I-am spus sa incerce sa-l lase la spital si imi spunea ca rezolva. Nu am crezut ca poate face asa ceva. Nu m-am gândit. Ea plângea si spunea ca ce vina are ca l-a lasat cuiva nu ca l-a lasat undeva. Probabil s-a gândit ca ramâne pe drumuri, dar aici nu se putea sta. Când a venit la mie mi-a spus ca n-a iesit din spital cu copilul”, spunea Mihai, concubinul ei. Cei doi au inceput relatia in urma cu câtiva ani, iar copilul pe care-l au impreuna este acum in grija tatalui. Dupa cele intâmplate Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau a deschis o ancheta pentru a verifica conditiile in care acesta este crescut si va decide impreuna cu autoritatile locale ce masuri se vor lua pentru protejarea lui. Tânara acuzata de omor a fost retinuta si daca va fi gasita vinovata risca ani grei de inchisoare.

3 COMENTARII

  1. Am ajuns mai rau decat animalele salbatice. Si acelea au instinctul matern pt a-si apara puii chiar cu pretul vietii lor dau doar ca exemplu o ursoaica. Femelele sunt foarte periculoase cand au puii incat oricine s-ar apropia risca sa-si piara viata. Noi oamenii ni-i omoram cu mainile noastre ca in acest caz sau prin avort.

    • Lucrurile trebuiesc spuse pe nume, crima este agravanta cand un parinte ii i-a viata propriului copil fnevinovat indiferent daca acesta este nascut sau nenascut. Daca nu poate sa-l creasca sa-l de-a unei familii care poate si-l doreste daca tot vrea sa scape de dragostea si inocenta acestuia. Oricum sangele acestui va cere razbunare asupra faptuitorului.

LĂSAȚI UN MESAJ