Biblioteca „C. Sturdza”, motiv de disputa in Consiliul Judetean

2

Alesii s-au intâlnit joi, 17 septembrie, intr-o sedinta cu 12 puncte pe ordinea zi, votate rapid, fara probleme, toate fiind „de bine”: validarea unui nou consilier judetean, si anume pe Floarea Ivanof, PNL, alocari de fonduri pentru trei proiecte culturale, aprobari de planuri, devize, tarife, plus trei informari.

Spiritele s-au incins putin abia la „diverse”, când Petrica Mihaila a propus mutarea Bibliotecii Judetene „C. Sturdza” inapoi, in sediul vechi, situat vizavi de Hotelul „Decebal”. Liberalul a declarat ca bacauanii sunt nemultumiti de faptul ca actualul sediu, cel din Parcul „Cancicov”, este „oarecum izolat.” Mai mult, „specialistii in domeniu spun ca fostul sediu este ideal pentru a gazdui Biblioteca Judeteana”, a adaugat Mihaila. Cum nu se putea lua pe loc o hotarâre, el a solicitat sa se organizeze o dezbatere publica pe tema asta sau sa se constituie o comisie care sa faca o analiza. „Eu cred ca niciun efort nu este prea mare in acest sens!”

Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, l-a intrebat amuzat: „Stiti ce se va spune? Ca vreti sa-l dati afara pe primar!” Apoi, lasând gluma deoparte, a adaugat: „E de intrebat daca actualul volum de carte mai incape acolo, dar mai intâi trebuie sa intrebam Primaria Bacau daca este de acord.” Asta deoarece o parte din imobil apartine municipalitatii.

Dragos Benea a afirmat ca mult mai potrivit ar fi sa se construiasca un sediu nou, o astfel de idee facând deja obiectul unor discutii cu reprezentantii Universitatii „Vasile Alecsandri”. „Propun sa ne inhamam la construirea unui nou edificiu, sa facem o biblioteca noua, frumoasa, moderna, potrivita pentru anul 2015”, l-a invitat presedintele CJ.

Petrica Mihaila a replicat vadit nemultumit: „Tocmai aceasta era propunerea mea, sa facem un studiu de oportunitate!” Dragos Benea a refuzat: nu-i trebuie studiu de impact ca sa ajunga la o concluzie. „Apriori sunt adeptul construirii unei biblioteci noi, moderne. O simpla relocare nu ne va aduce in anul 2015”, a mai spus presedintele CJ Bacau. Un sediu modern, conectat la tot ce inseamna mijloace de comunicare si tehnica moderna, de asta au nevoie bacauanii, a afirmat Benea, incheind: „Si daca e eligibil, si daca nu e eligibil pe fonduri europene, acest proiect merita luat in discutie.”

2 COMENTARII

  1. Pai daramati fostul sediu si construiti unul nou in loc.Cea mai buna pozitie pentru Biblioteca este acolo unde a fost odinioara.Primarul n-are loc in sediul Primariei?Ce cauta in sediul vechi al Bibliotecii?Mofturile primarului nu au nicio importanta.Nu ne intereseaza preferintele primarului.

LĂSAȚI UN MESAJ