Peste 3000 de tineri din 102 parohii romano – catolice din Moldova au fost prezenti sâmbata, 2 mai, in municipiul Onesti, pentru a sarbatori Ziua Tineretului Catolic (editia XXIII – a) la nivelul Diecezei de Iasi. Astfel, o impresionanta slujba religioasa a fost savârsita pe o impozanta scena aflata in preajma Parohiei Romano – Catolice „Sfintii Petru si Paul”. La aceasta celebrare au participat PS Petru Gherghel, Episcopul Diecezei de Iasi, monseniorul Aurel Perca, Episcop auxiliar la aceeasi dieceza, PS Florentin Crihalmeanu, Episcop Greco – catolic de la Episcopia Cluj – Gherla, PS Cornel Damian, Episcop auxiliar de Bucuresti, monseniorul Badouin Biajila Muankembe, consilier al Nuntiaturii Apostolice din Bucuresti. Au fost prezente si autoritatile locale ale municipiului Onesti, precum si deputatul UNPR Valerian Vreme.

Imboldul sub care s-a desfasurat in acest an Ziua Tineretului Catolic a fost „Fericiti cei curati cu inima, pentru ca ei il vor vedea pe Dumnezeu”(Matei 5,8). Tinerii au fost intâmpinati de PS Petru Gherghel, care le-a adresat o urare de bun venit la Onesti „pentru ca aici sa aduceti un legamânt in plus pentru credinta, fiind un act de suprema iubire, de preamarire a lui Dumnezeu, aceasta celebrare.” Predica slujbei religioase, ce a avut o deosebita solemnitate, a fost tinuta de Episcopul auxiliar Aurel Perca, acesta marturisind: „Intr-o societate cum e a noastra, in care goana dupa bunuri, dupa distractii superficiale a devenit prioritara, cine intelege «Cele 8 fericiri ale lui Iisus» intelege mai bine ce este viata. Sa mergeti impotriva acestor «curente ale provizoriului», sa aveti curajul de a fi fericiti!”

La aceasta sarbatoare PS Florin Crihalmeanu a invitat toti tinerii prezenti la Onesti sa participe la Cluj – Napoca in zilele de 22 – 26 iunie, când va avea loc Intâlnirea nationala a tineretului catolic.
Dupa savârsirea slujbei religioase de la Onesti, a avut loc si un frumos program artistic sustinut de tinerii participanti la Ziua Tineretului Catolic, in mijlocul acestora aflându-se si PS Petru Gherghel, Episcop de Iasi. Sfintia sa a fost felicitat pentru implinirea a 25 de ani de episcopat si a aniversarii in aceasta vara a 75 de ani de viata (pe care ii va implini la sfârsitul lunii iunie). Odata cu zborul a doi porumbei, spre bucuria tuturor celor prezenti a fost anuntat faptul ca editia de anul viitor a Zilei Tineretului Catolic va avea loc la Buruienesti (comuna Doljesti), la 10 km departare de municipiul Roman.

PUBLICITATE

Ion Moraru

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Valerian Vreme a fost trimis in parlament ca deputat PDL iar acum s-a reinventat ca deputat UNPR dupa ce a fost resetat ca deputat PMP!

LĂSAȚI UN MESAJ