A devenit o traditie ca, in preajma unor zile cu insemnatate pentru istoria si spiritualitatea româneasca, Ansamblul folcloric profesionist „Busuiocul” sa ofere bacauanilor momente de cultura autentica prin care sa imbogateasca memoria acelor evenimente.

Si de aceasta data, in preajma sarbatoririi Zilei Nationale a României, pe scena Salii Ateneu, solistii, instrumentistii si dansatorii de la „Busuiocul”, coordonati de coregraful Petre Vlase. directorul institutiei, au oferit un spectacol plin de traire româneasca celor care, duminica, 30 noiembrie, au venit sa serbeze ziua tuturor românilor.

Lor li s-au alaturat corul „Armonia” format din elevii Colegiului National de Arta „George Apostu”, dirijor prof. Ionut Vâlcu, si actorii Daniela Vrinceanu si Matei Bogdan de la Teatrul Municipal „Bacovia’.

PUBLICITATE

Prin muzica, vers si dansuri traditionale, artistii au readus in sufletele spectatorilor prezenti in numar mare in sala de concerte, sentimentul patriotismului autentic si recunostinta fata de inaintasii care au facut posibila reintregirea României.

„Am dorit sa facem un spectacol firesc, aproape de publicul care ne este fidel, rasplatindu-ne eforturile cu caldura aplauzelor lor, ne-a destainuit Petre Vlase. Si, pentru ca a venit iarna, ne pregatim sa intâmpinam Craciunul cu un festival de colinde si sa organizam cea de-a 50-a editie a Alaiului datinilor si obiceiurilor de iarna.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ