Astazi, politistii bacauani au fost in sarbatoare. La 25 martie, Politia Româna aniverseaza 194 de ani de atestare documentara iar aceasta zi importanta pentru cei care poarta uniforma de politist a fost marcata si de la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Bacau cu o serie de activitati la care au fost luat parte zeci de elevi de toate vârstele, de la unitati de invatamânt din oras.

Este vorba despre „Ziua Portilor Deschise”, organizata la sediul IPJ, unde s-au amenajat standuri expozitionale cu arme confiscate de politistii de la Serviciul Arme Explozivi Substante Periculoase, de la indivizi care le detineau ilegal, cei mici fiind incântati ca au ocazia sa puna mâna pe armament real, dar la fel de atrasi au fost si de tehnica de lucru a Serviciului Criminalistic.

Aici li s-au luat amprente, pe care le-au primit mai apoi ca amintire, dar au vazut si alte tehnici folosite in cercetarea la locul faptei, au putut urca in autospecialele de la Rutiera si in duba mascatilor. Ultima vizita au facut-o la dispeceratul 112 si au facut cunostinta cu seful IPJ Bacau. Impresionati de ceea ce au vazut, mai multi elevi au spus ca isi doresc sa devina politisti.

PUBLICITATE

[wonderplugin_gallery id=”476″]

„O manifestare similara a fost organizata si la sediul Politiei Statiunii Târgu Ocna. Elevii au participat la un concurs pe teme de siguranta rutiera si au primit diplome si premii. La finalul vizitei, 14 copii au botezat cu numele lor câte un pomisor, plantat recent în parcul din fata unitatii de politie, si au promis ca vor avea grija de el”, a declarat insp. pr. Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt la IPJ Bacau. Ziua Politiei s-a incheiat cu o sedinta festiva in cadrul careia agentii si ofiterii care au participat la competitiile sportive, desfasurate cu aceasta ocazie, si-au primit premiile.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. la ziua portilor deschise nu se pot vedea si poze cu vilele grobiene ale agentilor cu salar de 1.500 lei/luna? poate cu ocazia asta justifica si ei cum au ajuns sa le faca…

LĂSAȚI UN MESAJ