Banca Națională a României (BNR) organizează astăzi, 17 aprilie, în intervalul orar 11.00 – 19.00, „Ziua porților deschise”, cu ocazia împlinirii a 139 de ani de la înființare.

Palatul Vechi din București, precum și sucursale regionale și agențiile BNR din teritoriu vor fi deschise, astfel, publicului larg.

Și Agenția Bacău care a aniversat în recent 125 de ani, invită publicul să-i viziteze sediul din orașul Bacău (strada G. Bacovia, nr.6), unde va avea acces la informații referitoare la istoria și identitatea BNR. Însă băcăuanii aflați miercuri în București nu ar trebui să ocolească sediul BNR.

Cei interesați vor avea acces în Palatul Vechi al Băncii Naționale, situat în Centrul Vechi al Capitalei, cu intrare din Str. Lipscani, nr. 25.

Publicul va putea explora Sala Consiliului de Administrație și vechiul cabinet al Guvernatorului, Sala de Marmură, colecția numismatică și expozițiile: „Istoria leului”, „Banca Națională a României și Marea Unire”, „Istoria bancnotei românești” și „TezAur”.

Alte articole