Foto: Lucian Șerban

Într-o zi superb de primăvară, băcăuanii au primit invitația de petrece timp de calitate în cel mai mare parc din Bacău. Practic este vorba de a doua ediție a Zilei Parcului Cancicov, un eveniment organizat de profesorul băcăuan Lucian Șerban, un iubitor de natură și al orașului natal.

Profesorul Lucian Șerban a descoperit în arhive faptul că pe 22 martie 1935, băcăuanii şi-au oficializat dorinţa de a avea un parc adevărat înaintând oficialităților de la acea vreme o petiție în acest sens.

Astfel, profesorul băcăuan și-a propus să marcheze acest eveniment în viața orașului și să îi mobilizeze pe cetățeni să se bucure de acestă zi specială.

Cu această ocazie, profesorul Lucian Șerban, împreună cu mai mulți tineri voluntari de la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”, a împărțit care au trecut pe lângă fântâna arteziană din zona centrală a Parcului Cancicov cărți și bomboane, îndemnându-i să citească pe o bancă, în aer liber, în parc.

Mai multe detalii de la acest eveniment veți afla din ediția de luni, 25 aprilie, a cotidianului Deșteptarea.PUBLICITATE