Inca o data, in preajma acestei zile cu insemnatate pentru istoria si spiritualitatea româneasca, Ansamblul folcloric profesionist “Busuiocul” a oferit bacauanilor momente de traditie si românism. In avanpremiera sarbatoririi Zilei Nationale a României, luni, 30 noiembrie, pe scena Salii “Ateneu”, solistii, instrumentistii si dansatorii de la “Busuiocul” coordonati de coregraful Petre Vlase, directorul ansamblului, au venit in fata publicului cu un spectacol emotionant.

Alaturi de acestia au venit muzica militara a Garnizoanei Bacau, condusa de lt. Valeriu Balan, Grupul folk “Senin” al Bazei 95 Aeriene, indrumator mr. Marcel Balan, Corala “Laudamus” a Liceului Teologic Ortodox “Episcop Melchisedec” din Roman, dirijor prof. Gheorghe Gozar, si actorii Daniela Vrinceanu si Bogdan Matei de la Teatrul Municipal “Bacovia”.

Acestia din urma au asigurat atât prezentarea evenimentului cât si momentele de lirism autentic prin care au incununat aceasta sarbatoare. Prin muzica, vers si dansuri traditionale, artistii au adus omagiul lor ideii de unitate a românilor purtând publicul intr-o calatorie spirituala prin istoria poporului nostru, prin coordonarea coregrafica si muzicala a lui Petre Vlase si Costel Babasa.

“Este o intâmplare de suflet organizata cu toate stiintele noastre, o traditie pe care Ansamblul folcloric Busuiocul o pregateste cu toata seriozitatea, aducând la zi evenimentele petrecute acum aproape o suta de ani” ne-a destainuit Petre Vlase. Si, pentru ca a venit iarna, prestigiosul grup folcloric bacauan se pregateste sa intâmpine Craciunul cu un festival de colinde si sa organizeze editia de anul acesta a Alaiului datinilor si obiceiurilor de iarna.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ