Profesioniștii contabili membri ai Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) dedică sărbătorirea din acest an a Zilei Naționale a Contabilului Român, Centenarului Marii Uniri. Tema evenimentului este „97 de ani de istorie a profesiei contabile în România la 100 de ani de la Marea Unire”.

Evenimentul, ajuns la cea de a XIV-a ediție are loc pentru prima oară pe 13 iulie. Toate celelalte ediții au fost organizate, până acum, în luna septembie.

Noua dată a fost aleasă pentru că în urmă cu 97 de ani, la 13 iulie 1921, Regele Ferdinand I al României a aprobat „Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizați și Experți Contabili în România” ca organism profesional independent, prin Decretul Regal nr.3.036, fiind reglementată astfel profesia contabilă în țara noastră.

Prin acest demers legislativ, România s-a alăturat în acele vremuri marilor puteri economice – Regatul Unit, Italia, Germania și Statele Unite ale Americii, țări în care profesia de expert contabil era legiferată și unde existau societăți de contabili oficial recunoscute.

Membrii Filialei CECCAR Bacău vor marca evenimentul printr-o reuniune festivă care va avea loc pe 13 iulie, începând cu ora 12,00, la sediul filialei. Cu acest prilej vom afla și Topul local al membrilor filialei pe anul 2017.

„Pe baza moștenirii predecesorilor, CECCAR, unicul organism profesional care gestionează profesia contabilă în România, acordă prin intermediul acestei sărbători o importantă atenție prezentului și mai ales viitorului economiei și societății românești, la ceas aniversar. CECCAR urmărește dezvoltarea profesională a membrilor săi, astfel încât ei să servească interesul public și să pună bazele unei economii solide, orientate spre progres.”
Prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova, președintele CECCAR

Alte articole