Duminica, 3 aprilie, a fost Ziua Jandarmeriei Române. S-au implinit 166 de ani de la infiintarea acestei arme iar jandarmii de la Gruparea de Jandarmi Mobila (GJM) Bacau au sarbatorit alaturi de bacauani, in centrul orasului.

In piateta din fata Casei de Cultura au adus tehnica din dotarea unitatii si au pregatit pentru public exercitii demonstrative cu câinii de serviciu. De la ora 12.00 si pâna la orele 15.00, cei interesati de activitatea jandarmilor si de tehnica lor de interventie au putut sa afle toate aceste lucruri direct de la subofiterii si ofiterii prezenti la eveniment.

“Gruparea de Jandarmi Mobila «Alexandru cel Bun» Bacau a organizat si desfasurat aceasta activitate in spatiul public care a inclus prezentarea unor standuri cu materiale si tehnica folosite in misiuni precum si exercitii demonstrative cu grupa conductori câini de serviciu”, a declarat lt. col. Marius Taranu, ofiter de relatii publice la GJM Bacau.

PUBLICITATE

Atât copiii cât si adultii s-au grabit sa faca fotografii cu armele din dotarea jandarmilor, dar si cu echipamentul de autoaparare folosit la manifestatii de protest sau pe stadioane, poze care cel mai probabil au ajuns apoi pe paginile personale de pe retelele de socializare. Cei mici s-au urcat in barca cu motor, folosita in misiuni de prindere a braconierilor, si in autospecialele de interventie, dar cel mai mare succes la public l-au avut câinii de serviciu.

[wonderplugin_gallery id=”488″]

Parteneri de nadejde ai jandarmilor in misiuni, câinii au aratat ca pot imobiliza un infractor fara sa-l raneasca si au dat curs tuturor indicatiilor primite de la conductori, spectacolul lor fiind rasplatit cu aplauze. Putini stiu insa ca in spatele acestor demonstratii stau sute de ore de dresaj si pregatire, iar acesti câini, majoritatea ciobanesti germani, invata de la câteva luni ce inseamna disciplina. Sunt dati la casare dupa opt-noua ani de activitate, pentru ca deja ajung la un grad de uzura de suta la suta, si in majoritatea cazurilor sunt luati acasa de subofiterii in grija carora s-au aflat, care se asigura sa le fie bine si dupa “pensionare”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ