La sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, luni, 30.08 a.c. a avut loc un simpozion dedicat, în avans, Zilei Jandarmeriei Rurale, care se sărbătorește joi, 1 septembrie, când se împlinesc 123 ani de la promulgarea prin decret regal a Legii pentru organizarea Jandarmeriei Rurale.

Aceasta prevedea instituirea unui corp de pază și ordine cu structură militarizată în toate localitățile rurale din țară, deoarece structurile anterioare neprofesionalizate, nu făceau față situației dificile de pe teren.

Într-un cadru festiv, cu participarea personalului unității și a invitatului de onoare, domnul Ioan Valentin din cadrul Serviciului Județean al Arhivelor Naționale Bacău, au fost prezentate expuneri referitoare la înființarea, evoluția și modificările survenite în cadrul acestei instituții, misiunile si atribuțiile acesteia.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ