Ziua Jandarmeriei

0

Jandarmii băcăuani au organizat şi anul acesta Ziua Jandarmeriei în centrul oraşului şi în mijlocul celor în slujba cărora se află, adică a cetăţenilor, care nu i-au lăsat singuri şi au venit în număr mare să le fie alături.

La eveniment au fost invitate şi oficialităţile locale, iar după discursuri, ceremonialul religios şi avansările în grad, a venit şi partea mult aşteptată de către cei mai mici dintre participanţi, cea a demonstraţiilor. Mai mulţi jandarmi au pregătit un exerciţiu de arte marţiale, dar imediat după ei au intrat în „scenă” partenerii de nădejde din misiuni, câinii de serviciu cu conductorii lor, care au făcut un adevărat spectacol.

Au lătrat la comandă, au adus obiecte, au sărit peste obstacole. Însă aceasta a fost doar încălzirea. Militarii au simulat apoi intervenţia la un grup de indivizi care tulburau ordinea şi liniştea publică, iar atunci câinii jandarmilor au arătat că niciun infractor nu le poate scăpa, scandalagii fiind încătuşaţi şi duşi la sediu.

PUBLICITATE

Dar spectacolul nu s-a încheiat aici. O maşină, în care se aflau trei persoane certate cu legea, având emise mandate de executare a unor pedepse cu închisoarea pentru fapte cu violenţă, a fost interceptată în trafic de jandarmii de la structurile specializate antiteroriste, iar, pentru a-şi asigura scăparea, infractorii au început să tragă cu pistoalele pe care le aveau la ei. La un moment dat, unul din ei s-a refugiat în clădirea Prefecturii, unde a luat un ostatic, dar militarii au deschis şi ei focul, l-au înconjurat pe suspect şi l-au imobilizat. „Aşa am văzut doar în filme. E super”, îi spunea mamei sale un băieţel fascinat de ce se întâmpla în jurul său. Evenimentul s-a încheiat cu defilarea detaşamentelor militare şi a mijloacelor auto de intervenţie, care s-au retras spre unitate în aplauzele băcăuanilor.

Avansaţi în grad de Ziua Jandarmeriei

De la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bacău au fost avansaţi în gradul următor, înainte de termen mai mulţi jandarmi. De la gradul de lt. col. la gradul de col. Marius Ţăranu, de la plt. adj. la plt. adj. şef Ioan Olariu, de la plt. maj. la plt. adj. Constantin Albu, Radu Cătinaş, Sorin Chirilă, Petru Hanganu şi Constantin Nica. De la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău au fost avansaţi următorii: de la gradul de mr. la cel de lt. col. Constantin Săndulache şi de la plt. maj. la plt. adj. Daniel Chitic, Ioan Apostu, Adrian Bărbuţă şi Silviu Breahnă.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ