Inca din anul 1987, în fiecare an, la data de 26 iunie, se celebreaza Ziua Internationala de Lupta Împotriva Abuzului si Traficului ilicit de Droguri. Cu acest prilej, Organizatia Natiunilor Unite atrage atentia opiniei publice si guvernelor din întreaga lume fata de o actuala problema de sanatate publica – consumul de droguri.

Cei mai vulnerabili in fata substantelor periculoase sunt adolescentii si tinerii. „Campania de constientizare la nivel mondial a UNODC pentru anul 2014, se desfasoara sub sloganul: «Sanatatea este noua euforie din viata ta, nu drogurile!» Are scopul de a informa publicul larg, în special tinerii, cu privire la efectele nocive ale substantelor noi cu proprietati psihoactive (SNPP)”, spune Anda Dumitrescu, purtator de cuvânt la Directia de Sanatate Publica (DSP) Bacau.

Aceste substante sunt vândute ca si „îngrasaminte pentru plante” sau „saruri de baie”, insa nu sunt testate pentru consumul uman, de aici si efectele grave ale acestora consumate in mod excesiv sau pentru o perioada lunga de timp. Pentru a-i indemna pe bacauani sa pretuiasca sanatatea si sa excluda drogurile din viata lor, inspectorii de la DSP Bacau vor organiza o serie de activitati de tip interactiv.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ