Veteranii de razboi i-au comemorat pe soldatii cazuti in cel de-Al Doilea Razboi Mondial/Foto: Ramona Ionescu

– putini bacauani isi mai aduc aminte de data de 23 august 1944, când România a intors armele si s-a alaturat Natiunilor Unite in lupta impotriva puterilor Axei – ziua de 23 August a fost data uitarii, iar singurii care au depus o coroana in memoria eroilor cazuti in Al Doilea Razbi Mondial au fost veteranii de razboi, cadrele militare in rezerva si retragere si membrii Asociatiei “Cultul Eroilor”

Pe 23 august 2016, cinci barbati, fosti militari, au vrut sa duca o coroana de flori la Monumentul Eroilor din Cimitirul Central, insa, s-au lovit de o poarta ferecata.

Cei cinci militari in rezerva sau in retragere, au facut cale in intoarsa si au ajuns la monument prin curtea interioara a cimitirului.

Imbracati civil, fara sa atraga prea mult atentia, veteranii armatei române au depus coroana de flori in memoria eroilor cazuti in Al Doilea Razboi Mondial.

“In toti acesti ani, am sarbatorit Ziua de 23 August in anonimat. Noi am fost prezenti in fiecare an cu o coroana la Monumentul eroilor, insa, pe plan local, semnificatia acestei zile a fost uitata.

Avem nevoie de astfel de activitati ca sa nu uitam istoria neamului românesc. Ziua de 23 August este o borna istorica pentru România.

DSCN0550

Pe 23 august 1944 , România a iesit din coalitia hitlerista si a revenit in rândul Natiunilor Unite, acolo unde iI era locul. Cert este ca la 23 August s-a evitat transformarea României intr-un teatru de razboi”, declara Gl.Fl.Aer.(r) Alexandru Leonov, presedintele Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi “General Eremia Grigorescu” Bacau

Potrivit opiniilor istoricilor, actul de la 23 August 1944 a scurtat cel de-Al Doilea Razboi Mondial cu jumatate de an.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. De ce “putini oameni” ?…Eu cred ca cel putin cei de peste 40 de ani isi aduc bine aminte, si astia nu sunt ciar putini, sa tot fie cateva zeci bune de mii.

  2. Întrebările pe care mi le pun mereu sunt: Mai suntem patrioţi? . Ne cunoaştem istoria? Ne ajută mass media să ne amintim de evenimentele importante din istoria neamului? La ce se uită românii la TV, ce îi interesează şi ce văd? 23 August a fost Ziua Naşională a României mai mult de 4 decenii. Ignoranţii şi îndoctrinaţii de ideologia anticomunistă confundă întoarcerea armelor împotriva Axei şi trecerea de partea Aliaţilor cu politica de instaurare a politicii staniliste, însă tot ei uită sau nu ştiu că tocmai ţările spre care românii emigrează au fost acelea care ne-au vândut lui Stalin!
    Nouă nu trebuie să ne fie ruşine de istoria noastră. Ar trebui să ne fie ruşine cu cei pe care unii i-au ales şi nu fac nimic pentru această ţară, de cei care nu merg la vot, pentru că nu-i interesează ce se întâmpă cu ţara lor dar care sunt veşnic nemulţumiţi şi cârcotesc !
    Luna august este plină de evenimente importante în istoria noastră: au început luptele de apărare de la Mărărşeşti, din timpul Primului Război Mondial, au fost asasinaţi Mihai Viteayul şi Brâncovenii, s-a întemeiat provincia romană Dacia ( s-au împlinit 1910 ani).

LĂSAȚI UN MESAJ